Članak je filtriran: Juni 2020

Ako je suditi po današnjoj sjednici Općinskog vijeća izborna kampanja,iako nezvanično, je počela.Nakon vrlo žučne rasprave ,uvreda, a u jednom trenutku i fizičkog kontakta izmedju Općinskog načelnika i pojedinih vijećnika iz Kluba SDA četrdeseta sjednica Općinskog vijeća Bos.Krupa je prekinuta kod sedme tačke,koja se ticala Izvještaja o izvršenju prihoda i rashoda budžeta,ali koja u suštini nije bila « krivac » za tako žučnu raspravu i napet odnos.

Naime, već u samom startu vijećnici su skoro sat vremena postavljali svoja pitanja općinskom načelniku koja su se ticala uglavnom putne infrastrukture u Općini,gorućeg pitanja deponije Meždre-Vlaški do i sl. istovremeno reagujući da ne dobijaju odgovore na postavljena vijećnička pitanja.Inače na dnevnom redu kako je i predloženo i usvojeno, našlo se ukupno 14 tačaka. Vijećnici su prihvatili Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama budžeta Općine,a konkretno riječ je o, kako je načelnik Armin Halitović kazao, "mini " rebalansu budžeta gdje se za skoro 21 000 KM povećava stavka na prihodima u iznosu koji se tiče sredstava za skloništa koja su odlukom oslobodjena za namjenu saniranja posljedica epidemije korona virusa odnosno koje obuhvata tzv. korona zakon,sada u iznosu većem od 400 000 KM.Tako će 10 000 KM biti utrošeno na pomoć autoprevoznicima u našoj općini, 8400 KM za nabavku vatrogasnog vozila za DVD Jezerski i 7000 KM za USR Krušnica.Takodje vijećnici su imali dosta prijedloga,sugestija i kritika na račun Programa podrške subjektima male privrede zbog posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.Prema zaključku na koji su vijećnici  dali saglasnost,nakon jedne kraće pauze za usaglašavanje,rečeno je da će program obuhvatati pomoć poslodavcima koji nisu odjavili radnike u periodu od 18.03 do 12.05. odnosno za one firme koje su imale potpunu zabranu rada na osnovu odluka Kriznog štaba, uz nekoliko uvjeta medju kojima i onaj da nisu ostvarili podršku kroz program Vlade USK u pomoći privredi.Nakon što se po javnom pozivu utvrdi o kojem broju je riječ i o kojem iznosu program će obuhvatiti i one koji su imali ograničen rad,odnosno stagnaciju u poslovanju tokom pomenutog perioda. U pojedinačnom iznosu po radniku to iznosi 800 KM, a ukupni fond je 225 000 KM.Vijećnici su izmedju ostalog raspravljali i prihvatili Prijedlog programa kapitalnih investicija 2020-2024.Na javni poziv stiglo je 15 aplikanata odnosno od 41 prijedloga za investiranje 36 je uvršteno u program,a najviše je programa iz organa uprave,dok je slab odziv bio iz mjesnih zajednica, udruženja i organizacija.Mnogo zamjerki iznijela je opozicija na sam program,posebno što nije uvrštena deponija Meždre-Vlaški do koja zbog svog stanja spada u red hitnosti za rješavanje. Svoje mjesto svakako su našli projekti vodovoda,kanalizacije,zgrade Gimnazije itd.

Reći u ovom izvještaju kako je došlo do toga da učesnici rasprave na ovoj sjednici zaoštre svoju retoriku do te mjere da se počnu vrijedjati i u konačnici dozvole sebi i grub fizički kontakt za ovaj izvještaj je gotovo pa nemoguće ,jer se napetost osjetila već na samom startu,a kako je sjednica odmicala ona je samo rasla.Nakon što su tenzije malo splasnule predsjedavajuća Općinskog vijeća Elvira Mehić odlučila je da je najbolje za sve da se sjednica prekine, a da se naknadno odredi termin održavanja njenog nastavka na kojem bi se vijećnici trebali izjasniti o još osam tačaka medju kojima nekoliko izvještaja o radu kao i programa rada općinskih institucija.Kako je tekla sama sjednica i kako je prekinuta poslušajte u nedjelju 05.jula od 10 sati.

Renata S.

Lideri Evropske unije, odnosno Evropske komisije, odlučili su danas objaviti preporuku po kojoj će građani 15 zemalja moći slobodno putovati u države članice EU. Na spisku, kao što smo ranije pisali, nema Bosne i Hercegovine.

Ovo neće utjecati na putovanje građana BiH u Hrvatsku, jer ova zemlja nije u Šengenu, a ranije je hrvatski ministar policije Davor Božinović poručio da će ta zemlja otvoriti granice bez ograničenja za građane naše države, bez obzira na odluku EU.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da će Hrvatska popisu od 15 zemalja dodati i BiH, jer je "uvoz virusa iz te zemlje manji nego iz Srbije, a odluka je u interesu hrvatske ekonomije".

Kako je i ranije saopćeno, listu trećih zemalja čiji će državljani moći ulaziti u Evropsku uniju čine Alžir, Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Crna Gora, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Srbija, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina.

Kina, za razliku od ostalih zemalja, ima uslov da odobri recipročnu dozvolu za građane EU.

Također, državljani zemalja Evropskog jedinstvenog tržišnog prostora moći će putovati u EU, a riječ je o građanima Velike Britanije, Norveške, Švicarske, Islanda i Lihtenšajna.

Spisak odobrenih zemalja ne garantuje da njihovi državljani po ulasku u EU neće morati ići u karantin ili neki durgi vid izolacije, što uređuje svaka članica posebno.

S druge strane, građanima Sjedinjenih Američkih Država, Brazila i Ruske Federacije u potpunosti je zabranjen ulazak u Evropsku uniju.

S obzirom na to da je riječ o preporuci, svaka država članica Evropske unije može odbaciti spisak i zabraniti ulazak državljanima "odabranih zemalja", ali i dopustiti ulazak državljanima zemalja koje nisu na spisku, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Građanima BiH nije eksplicitno zabranjen ulazak u Evropsku uniju kao što je to slučaj za gore navedene države.

Ipak, takav potez, kažu iz Evropske komisije, može izazvati diplomatske probleme unutar EU te podizanje granica unutar Šengena. Također, ovo je malo vjerovatno jer su države članice provele puno vremena dogovarajući jedinstven stav.

Spisak zemalja u preporuci može se mijenjati svakih 14 dana jer će u tom vremenskom roku spisak biti preispitivan.

Izvor: KLIX

Kantonalnoj bolnici u Bihaću danas je isporučen mobilni RTG aparat, kao dio tekuće pomoći Europske unije u okviru podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini s ciljem adekvatnog liječenja pacijenata oboljelih od COVID-19 i drugih ozbiljnih bolesti.

Primopredaju su u ime donatora (EU) izvršili g-din Richard Máša, šef Kooperacija i Nicholas Bizel šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave, Delegacije EU u Bosni i Hercegovini.

Od proglašenja početka pandemije izazvane koronavirusom do danas, Europska unija Kantonalnoj bolnici u Bihaću donirala je zaštitnu medicinsku opremu te osigurala nabavku anesteziološkog i RTG mobilnog aparata, ukupne vrijednosti preko 300.000 KM.

„S obzirom na vanredni režim rada i posebne okolnosti izazvane pandemijom koje iziskuju dodatnu zaštitu prilikom tretiranja pacijenata, podrška Europske unije i partnera kroz brojne donacije u vidu zaštitne i dijagnostičke medicinske opreme od velikog je značaja za našu ustanovu. Predstavnici EU koji su danas boravili u posjeti Bolnici u narednom periodu najavili su donaciju ultrazvučnog aparata i nekoliko respiratora, a u u ime KB Bihać, još jednom im se zahvaljujem na spremnosti da pomognu u zaustavljanju širenja koronavirusa kroz do sada realizirane donacije“, izjavio je direktor Hajrudin dr Havić.

Izvor: KB Dr.Irfan Ljubijankić

EU donacija RTG aparat 4

EU donacija RTG aparat 6

EU donacija RTG aparat 7

 

U posljednja 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 775 uzoraka, od kojih je 69 bilo pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi na području Federacije BiH registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

- U Federaciji BiH do sada je testirano 54.940 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 2.154 osobe, od čega su 1.141 (52.97 posto) žene i 1.013 (47.03 posto) muškarci – podaci su Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.056 pacijenata, dok su trenutno aktivna 1.042 slučaja pozitivna na COVID-19.

Od 56 potvrđenih smrtnih ishoda u Federaciji BiH, 36 osoba je muškog spola (64.29 posto) i 20 ženskog spola (35.71 posto), dok je 37 preminulih pacijenata (66.07 posto) bilo starije od 65 godina.

Izvor: FENA

Danas je općinski načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović,u konferencijskoj sali Općine Bosanska Krupa upriličio sastanak s radnicama i radnicama iz bosanskokrupskih poduzeća koji su proglašenjem prirodne nesreće dobili otkaz u svojim poduzećima i prijavili se na Biro za zapošljavanje u Bosanskoj Krupi,ispunili uvjete,te ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć,po ranije raspisanom javnom pozivu.

Kako bi što prije ,u okviru svojih mogućnosti ,pomogli otpuštenim radnicima već devetnaestog juna ove godine objavljena je lista prijavljenih Općini Bosanska Krupa,za jednokratnu pomoć u okviru „prvog kruga“,svih onih koji su u potpunosti ispunjavali uvjete i priložili svu dokumentaciju i onih prijavljenih kojima je nešto nedostajalo od potrebne dokumentacije.Prvih je na spisku bilo 30,a onih kojima je nedostajala dokumentacija na drugom spisku bilo je pet i njima je ostavljena mogućnost žalbe.

Danas je pravo na poticaj u prvom krugu ostvarilo 30 lica,a oni su dobili otkaz u nekoliko poduzeća:kompanija ZaH,trgovačka radnja Zemzem,Krupa-kabine,Cyberline,Reni-inženjerig,Belamionix,Marvel,Krup-gold,Prva osnovna škola,Bistro Papro,BH PLAY Visoko,PPU Dječji vrtić“Djetinjstvo“,Crvena jabuka,UR Nero, Bizjak Aleksander doo, DOMINO ELECTRONICSPIELE BH doo, TR HAYAL, BORINERA doo, ATNH doo i dr.

Neki od onih koji su dobili otkaz su vraćeni već na posao,kao naprimjer u odjelu KTL poduzeća ZaH,dok su neki još uvijek na evidenciji nezaposlenih.

Općinski načelnik Armin Halitović je prilikom današnjeg susreta kazao da su željeli djelovati što brže kako bi pomogli radnicima koji su ostali bez primanja usljed proglašenja prirodne nesreće,te da će i dalje nastaviti primati prijave i zavisno od sredstava koja bi trebala doći iz drugih izvora za ovu namjenu, pokušati pomoći i drugim radnicima koji su ostali na Birou i nisu se vratili na posao,kao i svim onim koji ispune uvjete,a ostanu bez posla zbog „corona posljedica“ na poslovanje u bosanskokrupskim firmama u narednom periodu.Kako je kazao,za sada su mogućnosti lokalne uprave da ovih 30 prijavljenih radnika pod otkazom zbog pandemije, već u narednih nekoliko dana dobiju na svoje račune jednokratnu pomoć,a sve što slijedi u ovom segmentu će se pratiti i djelovati u skladu s raspoloživim sredstvima koje Općina može izdvojiti za ovu namjenu.

Posebna komisija će svakog petka pregledati pristigle prijave i o tome informirati općinskog načelnika.

Da podsjetimo :

Općina Bosanska Krupa je početkom juna objavila javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima kojima je u vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće, izazvane virusom COVID-19, prestao radni odnos. Pravo prijave imali su oni radnici koji po dobijanju otkaza nisu ostvarili pravo na naknadu Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona-Biroa za zapošljavanje Bosanska Krupa,odnosno lica kojima je prestanak radnog odnosa utvrđen za vrijeme trajanja prirodne nesreće i koja se,zbog toga, nalaze na evidenciji nezaposlenih lica u Bosanskoj Krupi.

Obrazlažući ovaj javni poziv načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović je kazao da je od tih lica traženo da prilože minimum dokumentacije kako bi im njihova lokalna zajednica bez mnogo uvjeta pomogla, bar s jednokratnom pomoći od 379 konvertibilnih maraka ili koliko trenutno iznosi naknada za nezaposlena lica koja su prijavljena kod nadležne službe zbog prestanka radnog odnosa koji nije uvjetovan COVID 19.

Na današnjem sastanku i razgovoru, na kojem se se prvi čovjek grada interesirao i koliko je od radnika vraćeno na posao i dobio odgovor negdje oko polovine prijavljenih,svi radnici su se zahvalili na ovoj brizi lokalne uprave Općine Bosanska Krupa, koju ,kako su rekli, u ovoj teškoj situaciji za sve i nisu očekivali, pa su ugodno obradovani.Poslije razgovora koji su se zbog poštovanja epidemioloških preporuka i prisustva ograničenog broja ljudi organizirali u dvije grupe i dva termina, oni radnici koji su vraćeni na posao požurili na svoja radna mjesta,a oni koji su još uvijek nezaposleni otišli su svojim domovima u uvjerenju da će se i oni , stišavanjem posljedica COVID 19 u privredi bosanskokrupske općine,ponovo naći na svom radnom mjestu,onom od prije pandemije.

Dževada Štancl

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nisu zabilježili dešavanja KD, SN kao ni narušavanje JRiM.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 22 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica.

JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas od 07,30 do 11,00 sati prekid u isporuci vode u Bos.Krupi, dio Ul.511 (od Una banke) prema Ul. 5 Korpusa i Ul. 5 Korpusa, radovi na mreži.

Danas od 08,00 do 11,00 sati prekid u isporuci vode u Bos.Krupi, dio Ul.Unska (od TC ¨Bingo¨ do ¨Instalinga¨), radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas je planran povremeni prekid u isporuci električne energije u toku dana zbog radova na NNM (nisko naponskoj mreži) na Ćojluku (Šarići ) i Baltićima.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 18 C , vlažnost zraka 86 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 41 cm, u Bosanskoj Otoci 85 cm, a rijeke Krušnice 46,90 cm (NV).

Ovog utorka od 15 sati vijećnici Općinskog vijeća održaće svoju XL redovnu sjednicu na čijem predloženom dnevnom redu se nalazi četrnaest tačaka.

Izmedju ostalog vijećnici bi trebali razmatrati Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Program podrške subjektima male privrede zbog posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa (COVID-19) u 2020. godini, zatim Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta općine Bosanska Krupa za 2020. godinu.Kako u obrazloženju ove odluke stoji zbog situacije koja je nastala uticajem pandemije koronavirusa nastoji se omogućiti izvor sredstava za saniranje posljedica koje su uticale na privredu, te se na osnovu odluke pripremljene u skladu sa „Korona zakonom“ vrši korekcija prihoda i raspored tih prihoda.Tako bi naknada za izgradnju i održavanje javnih skloništa prema korona zakonu u visini od 395.850 KM bila povećana za skoro 21 000 KM I taj iznos bi bio rasporedjen za subvenciju prevoza redovnih općinskih linija ,takodje grant za nabavku vatrogasnog vozila za DVD Jezerski , a značajna sredstva bi ukoliko se odluka usvoji pripala i udruženju spotrskih ribolovaca Krušnica.Vijećnici bi trebali razmatrati i Prijedlog programa kapitalnih investicija Općina Bosanska Krupa 2020-2024,zatim nekoliko programa rada kao i izvješaja općinskih institucija medju kopjima i Izvještaj Općinskog pravobranilaštva.Sjednica počinje u 15 sati.

Renata S.

 

U Federaciji Bosne i Hercegovine koronavirus potvrđen je kod 98 osoba, a zabilježen je i jedan smrtni slučaj, potvrdio je Šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa.

Kako saznaje portal Klix.ba, najveći broj je zabilježen u Tuzlanskom kantonu - njih 47, a samo 35 je potvrđeno u Tuzli.

Republika Srpska

U posljednja 24 sata u bh. entitetu Republika Srpska registrovan je 31 slučaj zaraze koronavirusom, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Radi se o osam muških i 23 ženskih osoba, od kojih je 11 mlađe, 19 srednje i jedna osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 17 osoba je iz Bileće, po tri iz Ljubinja i Zvornika, dvije iz Laktaša i po jedna iz Prijedora, Banje Luke, Trebinja, Šamca, Bosanske Gradiške i Čelinca.

Institut je entitetskom štabu predložio raspuštanje karantina, tj. da osobe, u skladu s procjenom, se šalju u kućnu izolaciju te da se za nove zaražene određuje kućna izolacija.

U ovom trenutku u bolnicama Republike Srpske su 133 osobe, a njih pet su na respiratorima. Također, od ukupnog broja oboljelih, njih 59 posto se uspješno oporavilo.
 
Izvor: KLIX

Na Zelenim otocima u Bosanskoj Krupi članovi, simpatizeri i zainteresirani građani nedjeljno popodne proveli su na kafi sa prof.dr.Mirsadom Hadzikadićem, predsjednikom Platforme za progres.

Nakon Bihaćke mirne šetnje, prof.Hadžikadić se uputio u Bosansku Krupu, ističući da je 'Krajina važna' i da svaka općina i grad su podjednako dio Platforme i koncepta politike koji ova politička opcija ima.

''Ovdje smo zato što je za Platformu za progres Krajina zaista važna. Juče smo imali protestnu šetnju u Bihaću. Bila je zaista divna, čarobna. Imali smo ograničenje od 300 ljudi, divna podrška građana, pozdravi s balkona, sirene vozača. Ali nije samo Bihać, tu je i ostatak Krajine. Ono što mi želimo jest da donesemo našu osnovnu poruku nade a i osobne odgovornosti da bi se promijenilo stanje u državi. Razgovaramo s ljudima iz Bosanske Krupe, aktivistima i želimo na izborima da budemo prisutni u svim sredinama gdje imamo podršku. Mi smo organizacija koja je već dvije godine u razvoju i mislim da ćemo dosta uraditi na lokalnim izborima, a spremamo se za 2022.godinu za opće izbore kad će biti šokantno!'' – ističe prof.Hadžikadić.

U konstruktivnom razgovoru, o problematici lokalne zajednice pa i čitave Krajine, profesor Hadžikadić se osvrnuo na migrantsku krizu te odličja Krajine kao prelijepog turističkog potencijala, dok su prisutni iznijeli probleme migracija, ali domaćeg stanovništva, mladih kvalifikovanih ljudi, a tako i probleme nepotizma, nezaposlenosti, neadekvatnog obrazovanja te mogućnosti kako sve to prevazići u narednim godinama.

Princip Platforme su ljudi, obrazovani, stručni i nadasve spremni raditi, ljudi koji mogu s dignitetom slati poruku, istakao je na ovom druženju prof.Hadzikadic:

''Pogledi ljudi, znaci podrške, želja da se slikamo zajedno, jednostavno daje naznaku da je došlo vrijeme za drugačiju politiku, politiku povjerenja. I ono što mi donosimo jeste obećanje, da nećemo krasti, uzimati, da ćemo se baviti stvarnim problemima, da neće biti nepotizma, ne želimo korupciju. Mi imamo neke principe. Principe o kojima stalno govorimo – država znanja, poštenja i mladih. Mi govorimo o osobnoj odgovornosti. Ljudi stalno pitaju za konkretna rješenja?! Mi imamo konkretna rješenja, imamo eksperte, ljudi koji konkretno razmišljaju. Ali to ne donosi pobjedu na izborima. Ono što donosi pobjedu je povjerenje građana. I mi to imamo. I naša poruka je da izaberemo ljude koji žive naše principe, da im je stalo do države, zajednice, a ne ličnih interesa. Da imaju znanje a ne da su podobni. Da imaju poštenje i da nisu lopovi. I da daju priliku mladima da ne napuštaju državu. Ako takve ljude izaberemo mi ćemo kao država naći rješenje za sve probleme koje imamo!''

Koliko je Bosanska Krupa spremna za koncept politike za kakvu se zalaže Platforma za progres te kakvi su planovi za budućnost ove relativno nove stranke na našem području, kazao je Sanil Hasić, predsjednik općinske organizacije Platforme za progres Bosanska Krupa.

''Mislimo da je ovo jedan potpuno novi pristup politici i to je mene opredjelilo da se uključim u ovu priču. Mislim da na ovakav način i ovakvim radom možemo promijeniti političku sliku u našoj zemlji. Teško je sad prognozirati, očekivanja jesu velika. Mi smo malo kasnije krenuli no što smo planirali. Ali prije svega ćemo dati sve od sebe razvoju našeg grada. Imamo neke prioritete, o tome je profesor više govorio, ali ono što je za nas najvažnije jeste ekologija na prvom mjestu i ono što nas sviju tišti je da poboljšamo ekonomske uslove u našem gradu!'' – ističe Hasić.

Očekivanja za ovu izbornu godinu, istakli su na ovom sastanku, akcenat stavljaju na vijećničke pozicije te ističu da su jedina stranka s jasnim principima i ideologijom. Kroz aktivnosti i u doba pandemija COVID 19 pokazali su da ozbiljno misle i da su spremni za promjene, ali i da imaju hrabrosti boriti se protiv nepravde, a prisutni su se složili da su promjene neophodne i da se za budućnost mladih ljudi i njihov ostanak ovdje treba boriti.

Elma V.

Hadzikadic 1

Hadzikadic 2

Stranica 1 od 13

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 256 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa