Najmladji otvorili program obilježavanja 100 godina NK “Sloga“

Brojnim sportskim aktivnostima jutros je oko 230 učenika Osnovne škole „Otoka“ otvorilo prvu u nizu aktivnosti na obilježavanju 100 godina postojanja NK“Sloga“ odnosno „Dane otvorenih vrata“. Djeca od I-VIII razreda sa svojim nastavnicima učestvovali su u raznim sportskim disciplinama, a prije toga prisutnim roditeljima i gostima obratili su se predsjednik kluba Sead Mujagić koji je istakao da su aktivnosti na obilježavanju historije duge 100 godina kluba zapravo započele mladošću i budućnošću svih nas:

Politika Sloge pa mogu reći kroz cijelu svoju historiju temeljila se na djeci i omladini.Prema tome i naš organizacioni odbor kada je pripremao plan aktivnosti odlučio se da prvu aktivnost iznesu upravo školska djeca.

Stotinu godina nije mala brojka za izgovoriti kamoli za proživjeti. Zbog toga smo se odlučili da ovaj jubilej obilježimo kroz brojne sadržaje u kalendaru posložene sve do kraja augusta mjeseca. Tokom ljeta naši sugradjani, naši ljudi koji rade i žive u dijaspori u tom periodu biće u svojoj domovini i moći će sa nama zajedno obilježiti stotu godišnjicu svoga kluba.

Ovo je ujedno i prilika da pozovem sve da nam se priključe na bilo kojoj od aktivnosti i da uveličaju i sa nama podijele radost ovako jednog velikog jubileja.“

Za nesebičan angažman Osnovne škole „Otoka“ ,nastavnika i djece zahvalnicu je ispred NK“Sloga“ gdin.Mujagić uručio direktorici škole Azri Suljić koja je istakla da je itekako svjesna značaja ovih 100 godina, „jer naša škola danas gazi svoju 135.godišnjicu i svi smo ponosni na ovakav kontinuitet rada i postojanja“.

Grad Bosanska Krupa aktivno je uzeo učešće u organizaciji obilježavanja 100 godina nogometnog kluba „Sloga“.Naime iz budžeta Grada izdvojeno je 30 000 KM za sve aktivnosti koje su osmišljene da se održe u narednim mjesecima od sportskih do kulturnih:

„Mi smo kao Grad uzeli aktivnu ulogu u rješavanju nekih infrastrukturnih potreba za normalno funkcionisanje kluba kao i za taj dio kojim će se obilježiti stotinu godina postojanja.Zapravo iz budžeta je izdvojeno 100 000 KM za 100 godina postojanja.Prije neki dan potpisali smo i ugovor vrijedan 60 000 KM za kupovinu zemljišta za izgradnju pomoćnog terena i na taj način dodatno poboljšati uslove za razvoj sporta.“

Tokom juna i jula mjeseca predvidjene su sportske aktivnosti odnosno turniri najmladjih selekcija pa do aktivnih klubova iz lige, veterana i dijaspore koja takodje učestvuje i u organizaciji, dok je august mjesec rezervisan za promociju monografije gdje će biti sabrana do sad sačuvana historija NK“Sloga“ zatim Svečana sjednica Skupštine kluba, ali i poslastica na kraju nogometna utakmica NK“Sloga“- Reprezentacija BiH.

Prvu loptu u Otoku, prema priči koja živi medju Otočanima, donio je učitelj u mjesnu školu. Prva utakmica u Bosanskoj Otoci održana je u augustu 1922.godine izmedju Otočana i radnika, inžinjera i tehničara koji su dolazili na rad iz Češke,Madjarske, Austrije , a koji su sobom kao neizostavni rekvizit nosili loptu. Svoje igralište dobili su zahvaljujući porodici Stanka Tajića na svima poznatim „Barama“, a prvu utakmicu odigrali su sa ekipom „Meteor“ iz Bosanske Krupe 1923.godine.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 464 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1169 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa