Održan dijalog mladih s gradonačelnikom Arminom Halitovićem

U organizaciji Radnog tima za izradu Strategije prema mladima 2022 – 2027 godine Grada Bosanska Krupa jučer je, u Maloj sali Doma kulture, održan Dijalog s gradonačelnikom Arminom Halitovićem koji je tematizirao položaj, potrebe i probleme mladih Bosanske Krupe.

Činjenica da je prvi javni razgovor gradonačelnika Halitovića nakon što je Bosanska Krupa zvanično dobila status grada, umnogome govori o svijesti lokalne zajednice o značaju mladih i uspostavljanja dobre komunikacije mladih i lokalne vlasti u svrhu poboljšanja uslova života ovog dijela populacije.

„Mi smo uvijek bili okrenuti prema mladima i fokusirani na mlade. Postoji mnogo stvari koje smo uradili za mlade posljednjih nekoliko godina. Međutim, danas smo po prvi put imali ovakvu aktivnost – da imamo dijalog. Ono što je nama potrebno jeste neki input od strane mladih da bismo aktivnosti koje vodimo mogli dopuniti i uskladiti sa aktivnostima koje su interesantne današnjim mladim ljudima. Danas smo imali jednu dobru, interaktivnu, možemo reći 'priču' i vjerujem da će mladi u narednom periodu postati i aktivniji, da će nominirati svoje zahtjeve, prijedloge, projekte i da ćemo imati kvalitetniji i upotpunjeniji život mladih ljudi na području grada Bosanska Krupa“, rekao je Armin Halitović.

Zadovoljstvo jučerašnjom aktivnosti istakli su i ispred Radnog tima za izradu Strategije prema mladima 2022 – 2027 grada Bosanska Krupa, naglašavajući, također, važnost ovakve aktivnosti.

„Mišljenja smo da je ovaj dijalog bio itekako koristan za mlade, ali i ostale koji su prisustvovali ovom dijalogu. Razna pitanja i problemi mladih su tokom dijaloga postavljena gradonačelniku Halitoviću. Odgovori su bili korektni, transparentni i mjerodavni. Smatramo da će svima nama današnja aktivnost doprinijeti boljem radu i djelovanju u nekim sljedećim i budućim aktivnostima“, rekao je Ismet Bešić, jedan od članova Radnog tima.

Izuzetno velik odaziv mladih na Dijalog s gradonačelnikom dokaz je da mladi Bosanske Krupe nisu pasivni i da žele, zajedno s predstavnicima lokalne vlasti, djelovati na planu poboljšanja uslova života ne samo mladih već svih stanovnika našeg grada. Nepostojanje omladinskog centra, nepostojanje adekvatnog sadržaja za ispunjavanje slobodnog vremena mladih, problemi javnog prijevoza, (ne)mogućnost (samo)zapošljavanja i stručne prekvalifikacije, potreba egzodus mladih – samo su neki od problema i potreba mladih koji su jučer bili predmetom razgovora. Problemi, složili su se prisutni, postoje. Ali oni nisu nerješivi pogotovo ako svi budemo zajedno djelovali, razumijevajući potrebe i probleme drugih, a ovakve aktivnosti značajan su korak u pokušaju iznalaženja rješenja za mnoge probleme.

Azra I.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 626 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1763 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa