BosanKar ove godine obradovao Centar za socijalni rad i Mimozu

FOTO: Arhiva FOTO: Arhiva

Sretni smo da smo kao medij,na kraju godine mogli svjedočiti u Bosanskoj Krupi zaista vrijednom doprinosu jedne kompanije koja je značajna sredstva od 10 hiljada konvertibilnih maraka alocirala na dva računa, Centra za socijalni rad Bosanska Krupa i udruženja „Mimoza „ Bosanska Krupa.

Nije bitno da li velike ili male, sve kompanije trebalo bi da budu društveno odgovorne. Naprimjer potrošačima ili korisnicima svojih usluga tako daju dodatnu vrijednost, osjećaj da učestvuju u nečemu dobrom i korisnom. Posljednja istraživanja pokazuju da mlađe generacije sve više obraćaju pažnju na ponašanje velikih i malih kompanija. Korporativna društvena odgovornost pomaže u izgradnji povjerenja, podizanju svijesti i poticanju društvenih promjena. Napori i lokalnih poduzeća i kompanija imaju dalekosežne rezultate koji mogu utjecati na velika svjetska pitanja,počev od dosta lošeg ekonomskog statusa porodica do zdravlja.

Radi se o kompaniji BosanKar u Bosanskoj Krupi ,u vlasništvu italijanskog poduzetnika Giusepe Franchia , koju na direktorskoj poziciji vodi naša sugrađanka Mejra Ezić,a u kojoj radi trenutno 170 radnika.

„Uspješnost našeg poduzeća ne mjerimo samo našim poslovnim uspjesima,novim mašinama,tržištima,proširenjem naše proizvodnje i ovim činom,kao i do sada,na kraju godine željeli smo svojim novcem pomoći onima koji su pri ruci najugroženijim kategorijama stanovništva,onima koji brinu o oboljelim i onima koji imaju poteškoće u razvoju,a pored toga postižu izvanredne rezultate ,a uz to ih odlikuje posebni bosanski ponos.Želimo biti dio društva kojima odgovorno poslovanje podrazumijeva i društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici u kojoj djelujemo i na to pozvati i druge,kao jedan obavezujući moralni aspekt prema onima koji nisu u stanju ,iz bilo kog razloga sebi obezbijediti osnovne životne potrebe“-kažu iz kompanije BosanKar

Direktorica Centra za socijalni rad Arijana Muzaferović je u izjavi za Radio Bosanska Krupa kazala:

„U ime svoje lično ime i Centra za socijalni rad Bosanska Krupa ,a i u ime naših krajnjih korisnika mogu da izrazim veliku zahvalnost na donaciji koja je zaista nesebična i velikodušna i koja će pomoći našim krajnjim korisnicima.Kompanija BosanKar je ovih dana obradovala Centar za socijalni rad jako vrijednom donacijom kojom smo mi obuhvatili korisnike koji boluju od najtežih bolesti,prvenstveno djecu koja boluju,nažalost od karcinoma,zatim djecu koja moraju ići na česte operacije,ali smo obuhvatili i višečlane porodice s pet i više članova koje su naši korisnici.Naravno i prije Centar za socijalni rad se i prije susretao s donacijama i ja kao građanka bosanskokrupske općine sam zaista ponosna na naše poduzetnike koji su mogli prepoznati potrebe naših korisnika.Naravno ova donacija jeste značajna i veća nego prije,ali ne umanjuje ni značaj privrednika koji su do sada davali.Prvenstveno se to ogledalo u povodu vjerskih praznika,Bajrama i Ramazana,kao i novogodišnjih paketića za djecu socijalno ugroženih porodica.Naravno svim građanima bosanskokrupske opčine,posebno našim korisnicima,našim donatorima,poduzetnicima želim sretnu i uspješnu Novu godinu,s nadom da će nam ona biti uspješna i bolja od prethodnih i da možemo uspjeti koliko-toliko kroz Centar pomoći da se stanje potrebe za socijalnom pomoći smanji na minimum potreba naših korisnika“.

Udruženje oboljelih od karcinoma „Mimoza“ iz Bosanske Krupe se kao malo udruženje se u vrijeme pandemije uz pomoć sugrađana,lokalne zajednice,poslovnih subjekata možemo kazati dobro nosilo,obzirom na sve veći broj oboljelih od karcinoma,sve teži ekonomski položaj tih ljudi.Prednovogodišnji dani i mjesec decembar dugo će pamtiti,kazala nam je predsjednica udruženja Fatma Kadić :

„Ja nemam riječi za ovu posljednju donaciju koja nam je u ove dane došla iz kompanije BosanKar“. Tim njihovim dobrim djelom nismo iznenađeni jer oni su se nas i ranije sjećali,ali sredstva koja sam vidjela na našem računu,njihova visina nas je zaista iznenadila na dobro, a našem udruženju je i mala stvar dobra, a ova je veliko olakšanje za naš rad. Od srca se zahvaljujem gospodinu Giusepeu Franchiniu, želim uspjeh njegovoj kompaniji, ali isto tako i direktorici Merimi koja je nas preporučila. Isto tako, javna zahvala ide i gospodinu iz Bosanskog Novog/Novog Grada, Srećku Marčeti koji nam je darivao predstavu i od koje je sav prihod išao udruženju, a ni taj iznos nije mali. Naravno prvi su tu i naši sugrađani koji su nas i darivali i kupovali naše rukotvorine i donirana djela na Novogodišnjem sajmu, umjetnika kojima se od srca zahvaljujem, kao i općinskom načelniku Arminu Halitoviću koji je uvijek tu uz nas, uz sve manifestacije koje organiziramo. Svima, svima sretna Nova.“

Kažu da su ovo dani najljepšeg darivanja, a u to smo se pored slatkih dječjih ručica koje ponosno nose paketiće uvjerili i kod naših sagovornica.

Obe su napomenule da im je dar od BosanKara veliko blago, a mi kažemo neka uz to bude i primjer svim drugim društveno odgovornim kompanijama da slijede taj put, ili da svoja darivanja javno publikuju, kako bi svi zajedno podizali svijest svih nas koliko smo dobro došli mnogim građanima koje možemo nagraditi, obradovati osmijehom, razgovorom, posjetom ili , ako možemo novčanim sredstvima, raznim proizvodima, posebno lijekovima i prehrambenim proizvodima.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 1153 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1380 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa