Kolona sa posmrtnim ostacima Kozarčana prošla i kroz Bosansku Krupu

Kolona sa posmrtnim ostacima 12 žrtava zločina u Prijedoru 1992. godine, na putu od Identifikacionog centra "Šejkovača" u Sanskom Mostu prema Memorijalnom centru "Kamičani" prošla je kroz Krajinu, odavši počast svirepo ubijenim Prijedorčanima, zaustavljanjem u svakoj općini i gradu kroz koji su prošli. 

 

U Bosanskoj Krupi, na gradskom mostu, ova tužna povorka je stigla oko 17h ,gdje je preko stotinu gradjana, učenjem Fatihe i minutom šutnje te stavljanjem cvijeća na kamion koji vozi posmrtne ostatke ubijenih civila Prijedora, odalo počast i sjetilo se tragične prošlosti našeg kraja. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa, Hazim ef.Muzaferović je predvodio učenje Fatihe te prisjetio se strahota proteklog rata. Povorka je potom krenula prema Bosanskoj Otoci, gdje je na gradskom mostu takodjer odana počast i stavljeno cvijeće, gdje se prisutnima obratio Mujo ef.Ćehić.

 

Danas smo ćutali, za one kojih više nema. Ćutali. Stajali. Odali počast. 

Sutra trebamo pričati, kazivati, sjećati se! Da se nikad ne zaboravi.

Ako mi zaboravimo, ko će kazati budućim naraštajima o Korićanskim stijenama, o Kamičanima, Srebrenici, Tomašici…

 

Dženaza za 12 ubijenih šehida Prijedora će se klanjati 20. jula, a predvodit će je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović.

 

Elma V.

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 19 Juli 2021 17:57
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 509 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1361 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa