Vidimo se iduće godine na 2.Una regati!

Kiša je pričekala da učesnici 1. bosanskokrupske Una regate doveslaju do cilja te u ljetnom zanosu i u duhu regate, proslavila ovaj projekt koji su općina Bosanska Krupa, zajedno sa JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje i Sportskim savezom Bosanska Krupa, već neko vrijeme planirali i pripremali.

Da se prvi mačići bacaju u vodu u ovom slučaju nije tačno, jer je regata pokazala sve ono što nam je ovih prethodnih godina falilo – druženja, zajedništva, uživanja u Uni i njenim ljepotama i aktivnosti kojima ćemo prvenstveno popuniti našu stvarnost, ali i prizvati sve one koji su zainteresirani da uživaju u ovoj ljepoti.
Od samog starta do cilja, organizacija je bila besprijekorna, kažu učesnici, kojih je ovog puta bilo ne samo iz Bosanske Krupe već susjednih gradova, ali i susjedne nam Hrvatske.

Ova regata, iako tek prva, sigurno postaje brend, koji će se svake godine širiti i rasti te kako ističe načelnik Armin Halitović, ‘postati okosnica svih ljetnih dešavanja u Bosanskoj Krupi’.
Prva i naša, ova regata daje za zadatak da sljedeća bude još bolja, da se više i bolje posvetimo očuvanju bogatstva koje nas okružuje i da riječni tok dragulja Une ostane netaknut od strane ljudske ruke, jer kako je uvijek i htjela, Una je sama sebi dovoljna, a na nama je da je čuvamo i uživamo u blagodati koja nam je poklonjena.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 203 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa