Preko 300 učesnika bosanskokrupske regate na putu ka Bosanskoj Krupi

Prva bosanskokrupska regata krenula je danas oko 12 sati s lokacije Grmuški most, gdje je preko 40 čamaca s preko 300 učesnika zaveslalo prema Bosanskoj Krupi. Organizatori prve bosanskokrupske regate su Općina Bosanska Krupa i JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, a učesnici regate, osim Krupljana, dolaze i iz drugih gradova i općina kantona. Najviše je ova regata obradovala upravo krupljane iz dijaspore, gdje su neki godišnji odmor ‘tajmirali’ da bi učestvovali u ovom adrenalinskom druženju na najljepšoj rijeci na svijetu.

Iako nije izvanredan sunčan dan, za preko 300 učesnika nema sumnje u dobru zabavu i avanturu, a da je prva bosanskokrupska regata opravdala svoje idejno težiste, govori i to da je organizacija protekla bez problema, a učesnici, svako po svom guštu, uživali u jednoj prelijepoj subotu na rijeci Uni.

Na Malim Adama se očekuju oko 16h, gdje učesnike očekuje ručak I osvježenje, a od 18h, bosanskokrupska Linija života će prirediti zabavni program za pamćenje.

Atmosfera, dobra zabava i odličan ambijent, već na samom startu pokazali su da je Bosanska Krupa spremna za svoju regatu, za aktivnosti koje ce naše prirodne ljepote, kvalitete i kapacitete ponuditi turistima i potvrditi da možemo biti jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Elma V.

Zadnji put promjenjen subota, 17 Juli 2021 12:41
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 238 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa