Za podršku turizmu danas utrošeno 44 000 KM, raspisan novi javni poziv sa fondom od 56 000 KM

Općina Bosanska Krupa okončala je proceduru javnog poziva koji je bio raspisan 11.juna ove godine za dodjelu poticajnih sredstava za podršku razvoja turizma 2021.godine. Ukupno izdvojena sredstva u ovogodišnjem budžetu općine Bosanska Krupa iznose 100 000 KM medjutim obzirom da su od deset aplikacija samo četiri zadovoljile potrebne uvjete, od pomenutog iznosa utrošiće se 44 000 KM, dok će ostala sredstva u visini od 56 000 KM biti preusmjerena za novi javni poziv turističko-ugostiteljskim radnicima općine Bos.Krupa koji je već danas objavljen na web stranici općine Bosanska Krupa.

turizam1

Pomenuta četiri aplikanta odnosno ugostiteljsko-turistička djelatnika danas su u Kabinetu općinskog načelnika Armina Halitovića potpisali ugovore gdje su tri aplikanta dobila iznose od po 8 000 KM što je i maksimalan iznos poticaja po korisniku za određene djelatnosti iz oblasti turizma i jedan aplikant sa maksimalnim iznosom od 20 000 KM za izgradnju smještajnih kapaciteta i proširenje postojećih.Riječ je o d.o.o. „Sezam B“ Bosanska Otoka, dok će vlasnici obrta za pružanje turističke djelatnosti kao što su „Zeleni otoci“ Bos.Krupa , „Vidra“ Bos.Krupa i caffe bar „Mak“ Bosanska Otoka sredstva utrošiti za nabavku rafting čamaca, opreme i sl. Današnjim potpisivanjem ugovora sredstva će na računima biti,kako je rečeno, već u ponedjeljak, 19.jula.

turizamN

Ova poticajna sredstva trebala bi da pruže podršku razvoju turizma kroz poboljšanje kvaliteta usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva sa smještajnim kapacitetima ili da je riječ o osnivanju i registraciji novih privrednih subjekata pružaoca usluga smještaja i boravka turista.Cilj je takodje i smanjenje broja nezaposlenih na području općine, povećanje potražnje različitih artikala i turističkih usluga.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1465 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa