Obuka za nove dobrovoljne vatrogasce

Ovih dana "DVD BOSANSKA KRUPA" kao ovlašteni nosilac obuke, nastavio je pripremu kandidata za sticanje zvanja "dobrovoljni vatrogasac " III klase .Realizira je "Centar za obuku vatrogasaca i spasilaca" koji djeluje kao organizaciona jednica DVD-a Bosanska Krupa.

Obuka se realizira na osnovu Programa obuke i osposobljavanja za dobrovoljne vatrogasce, koja obuhvata sadržaj i način polaganja stručnog ispita za dobrovoljne vatrogasce i Plana obuke i osposobljavanja dobrovoljnih vatrogasaca za sticanje zvanja dobrovoljni vatrogasac koji je donio Upravni odbor DVD-a Bosanska Krupa.

U ovom dijelu obuke obrađena je tematska cjelina "Vatrogasna tehnika - oprema, uređaji i druga sredstva za sprječavanje i gašenje požara, zaštitu i spašavanje" tokom koje su obrađeni teoretski dio lične, zajedničke i skupne opreme, vatrogasne armature i sprave za disanje sa praktičnim uvježbavanjima upotrebetih sprava.

U obuku su uključeni kandidata iz dva DVD-a, Bosanska Krupa i Jezerski sa područja Općine Bosanska Krupa i DVD-a Stijena sa područja Grada Cazina.

 

NA POMOĆ! VATRU GASI - BRATA SPASI!

Dž.Š.

DVD BK1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 477 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2299 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa