Printaj ovu stranu

Obiljezena 29.godisnjica TO R BiH u Jezerskom

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Obiljezena 29.godisnjica TO R BiH u Jezerskom

Na platou osnovne škole Jezerski, 29 godina poslije, svečano je obilježena prva zakletva Teritorijalne odbrane općine Bosanska Krupa. U organizaciji KUD-a ''Jezerski'' nešto skromnija bila je posjećenost nego prethodne godine. Učenici i nastavnici osnovne škole Jezerski, s nekolicinom Jezerana te članovi organizacionog tima obilježili su ovu, 29.godišnjicu prve zakletve TO RBIH u Jezerskom.
''Danas na ovom svečanom skupu priključili su nam se učenici OS Jezerski . I ovim putem želim da se zahvalim način svim učenicima i njihovim nastavnicima koji su se potrudili da na dostojanstven način obilježimo ovaj događaj. Nažalost, s nama danas nisu bili oni koji bi trebali da budu. To su pripadnici različitih stranaka koje se kunu u protekli rat i žrtve koje su dali nasi borci, samo onda kada im trebaju glasovi. Ovakvim prilikama kada trebamo davati pošte, njih nije bilo. Nije bilo predstavnika naše općine, zvaničnika organa vlasti. I zato s ovog mjesta upućujem ozbiljnu zamjerku i smatram da im je to veliki propust, i u radu i u njihovim obavezama i odnosu prema žrtvama koje su učinjene da bi mi danas u Bosanskoj Krupi živjeli u slobodi i vratili se svojim kućama!'' - nije krio razočaranje ratni komandant Husnija Avdagić.
Prisutnima se obratio Hilmija Suljić, ratni starješina 511.Slavne, koji je evocirao sjećanja i podsjetio na ratna dešavanja devedesetih. Učenjem Fatihe i odavanjem počasti na šehitlucima Ometaljka i Soline prethodilo je ovo svečano obilježavanje, a u sklopu programa podjeljene su i nagrade učenicima osnovne škole Jezerski, koji su povodom obilježavanja organizirali kviz znanja gdje je učestovalo preko 80 učenika. Sponzor kviza je udruženje 'Das Kinderlachen' iz Graca, a najbolja tri takmičara dobili su po mobitel, dok su svi ostali učesnici dobili utješne nagrade.
Bez općinskih, kantonalnih i bilo kojih drugih značajnih predstavnika vlasti, do naredne izborne godine, kad je i jubilej, ali i gužva u prvim redovima da se uslika.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости