U Bihaću održan redovni radni sastanak premijera Unsko-sanskog kantona sa gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina

Foto: Vlada USK Foto: Vlada USK

U Bihaću je danas održan redovni, mjesečni radni sastanak premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića sa gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina.
Kolegij sa predstavnicima lokalnih uprava se organizuje radi unaprijeđenja saradnje lokalnog i kantonalnog nivoa vlasti a današnji sastanak tematski je bi posvećen Zakonu o državnoj službi te resorima građenja i prostornog uređenja na području Unsko-sanskog kantona te su, pored premijera Ružnića i savjetnika Nedžada Kudelića, sastanku prisustvovali ministrica pravosuđa i uprave Ines Pušac te ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline Adnan Alagić.
Ministar Alagić izvijestio je o progresu u izradi zakona iz resora građenja, prostornog uređenja i zaštitu okoline te da su vidni rezultati proaktivnog pristupa, dogovorenog sa gradonačelnicima i načelnicima, s ciljem stvaranja ambijenta za ulaganja i razvoja privrede te podsticanja javnih projekata od interesa za razvoj. Tako će novi Zakon o građenju obuhvatiti specifične potrebe gradova i općina i USK dobiti provodiv i kvalitetan tekst Zakona o građenju. U završnoj je fazi i Prijedlog prostornog plana USK koji je, u odnosu na nacrt, pretrpio je izmjene sukladno prijedlozima lokalnih uprava.
- Ponosan sam što mogu reći da je pripremljen i tekst novog Zakona o komunalnim djelatnostima koji je produkt zajedničkog rada Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline i lokalnih zajednica. Više od 90% prijedloga koji su došli iz gradova i općina prihvaćeno je i uvršteno, kazao je ministar Alagić.
Premijer Ružnić informisao je prisutne o kapitalnim projektima koje Vlada USK, uz potporu lokalnih zajednica, planira delegirati višim nivoima vlasti kao što je projekat gasifikacije.

Izvor: Vlada USK

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 891 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa