Printaj ovu stranu

Objavljen javni poziv raseljenim osobama za stambeno zbrinjavanje

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Objavljen javni poziv  raseljenim osobama za stambeno zbrinjavanje

Općina Bosanska Krupa tačnije Služba za prostorno uredjenje, imovinsko-pravne i geodetske poslove juče je objavila javni poziv raseljenim osobama u Općini kako bi podnijeli prijavu za pomoć u stambenom zbrinjavanju u okviru Regionalnog stambenog programa.

Riječ je o izgradnji stambene jedinice po modelu neprofitno-socijalnog stanovanja od 12 stanova.Inače sredstva se osiguravaju iz sredstava donatora u Fondu Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope.Koordinator projekta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH ,a implementator Projekta na području FBiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.Javni poziv ostaje otvoren do 02.juna.Sve informacije kao i kompletan tekst javnog poziva pogledajte na web stranici općine Bosanska Krupa i stranici federalnog ministarstva.

Državni projekt stambenog zbrinjavanja obuhva oko 5.400 porodica ili oko 14.000 izbjeglih i raseljenih osoba u 60 općina u BIH. Bosanska Krupa je jedna od 60 općina u BiH u kojoj se u okviru Regionalnog stambenog programa provodi projekt zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih osoba. Vrijednost projekta je 101 milion eura a najveći dio finansira se iz multidonatorskog Fonda regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope. Glavni donator programa je Evropska unija a značajno je i učešće vlada SAD-a, Italije, Njemačke, Norveške, Švicarske, Danske, Turske i drugih zemalja. Podrška BIH iznosi oko 15 miliona eura.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 181 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости