Diploma Walter Cronkite school of Journalism and Mass Communicaiton" u rukama novinarke Velić

Novinarka Radija Bosanska Krupa Elma Velić koja je krajem prošle godine otputovala na stručno usavršavanje u Sjedinjene američke države, u sklopu Fulbrihgt programa, na program Hubert Humphrey Fellowship, uspješno je okončala prvi dio ovog programa i jučerašnjom svečanom ceremonijom, dobila diplomu prestižnog fakulteta novinarstva "Walter Cronkite school of Journalism and Mass Communicaiton".

Elma je time okončala akademski dio usavršavanja, koji je, kako navodi, veoma intenzivan i zahtjevan, ali organizacija je pola posla. Drugi dio programa jeste profesionalni angažman u nekoj od organizacija u SAD-u, a Elma svoj put nastavlja u US Commision of Civil rights, odnosno Komisiji za ljudska prava u Vladi SAD-a. 

‘’Zaista jedno divno iskustvo, avantura koju ću pamtiti čitav život. Ponosna sam i sretna, zahvalna na svemu što mi je dato u ovom trenutku i na onom što slijedi. Ponosna sam što sam jučerašnju diplomu sa ovog prestižnog programa i univerziteta imala priliku primiti pred svojim sinom, koji će, nadam se, uspjeti izvući barem one osnovne vrijednosti ovog životnog poglavlja i vjerovati u sebe’’ – kazala je Elma.

Program završava u junu te po povratku je očekuju odredjeni post programski planovi i obaveze, ali prvo, kako ističe, ljeto na Zelenim otocima, kafa u Makabi ,udahnuti unske svježine i uživati s porodicom i prijateljima.

Kolektiv Radija Bosanska Krupa još jednom čestita našoj Elmi i njoj i njenom sinu želimo sretan povratak kući.

RadioBK

2

3

viber image 2021-04-28 18-48-48

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 277 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 280 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa