Porodice sa djecom izmještene iz napuštenih objekata u migrantske centre

Inspektori Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine su u okviru provođenja pojačanih aktivnosti na kontroli kretanja i boravka stranaca u Unsko-sanskom kantonu (USK) izmjestili devet migrantskih porodica sa djecom iz napuštenih objekata u prihvatne centre "Sedra" i "Borići".

- Utvrđeno je da na lokalitetu Bosanska Bojna, u neposrednoj blizini granice sa Republikom Hrvatskom, u napuštenim objektima koji ne ispunjavaju ni minimum životnih uslova boravi devet porodica, odnosno ukupno 43 osobe, uz 19 djece. Služba je odmah inicirala i koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremene prihvatne centre "Sedra" u Cazinu i "Borići" u Bihaću koji su i predviđeni za smještaj porodica i ranjivih kategorija migranata - izjavio je zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Mirsad Buzar.

Sve aktivnosti na izmještanju ovih osoba provedene su u saradnji sa Graničnom policijom BiH i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), dok su porodice odmah prošle medicinsku trijažu i smještene su u izolacijske dijelove ovih centara u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 116 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 881 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa