USK: NAKON USVAJANJA BUDŽETA OČEKUJE SE REDOVNA ISPLATA NOVČANIH NAKNADA DEMOBILISANIM BORCIMA

Foto: rtvusk Foto: rtvusk

Demobilisani borci koji se nalaze na biroima za zapošljavanje najmanje godinu dana, kao i oni sa minimalnim primanjima, mlađi od 57 godina, konačno će dobiti naknadu za ratni period.

Iznos je različit, ovisno o mjesecima provedenim u ratu, i kreće se između 160 do 270 maraka. Kantonalni budžet je usvojen, što znači da će sredstava uskoro biti na računima korisnika.

Ermin Zulić, ministar za boračka pitanja USK kaže kako će vjerovatno iduće sedmice biti na Vladi usvajanje koeficijenta čime će biti ostvarene sve pretpostavke da demobilizirani borci, koji imaju pravo, konačno nakon 25 godina počnu primati svoju novčanu naknadu koja će im omogućiti da dostojanstveno žive.

Oko 2000 ratnih veterana podnijelo je zahtjeve za ostvarivanje egzistencijalne naknade. Većina je prošla reviziju i njihova rješenja unesena su u evidenciju Odjeljenja BIZ-a. Retroaktivno će dobiti zaostatke a kantonalni ministar vjeruje da, sada kada je budžet donesen neće biti kašnjenja u isplatama primanja koja su zakonom zagarantovana.

Izvor: rtvusk

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 855 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa