Printaj ovu stranu

CCI: IZVJEŠTAJ O FINANSIJSKOJ REVIZIJI OPĆINE BOSANSKA KRUPA UVRSTITI U PROGRAM RADA VIJEĆA ZA 2021.

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
CCI: IZVJEŠTAJ O FINANSIJSKOJ REVIZIJI OPĆINE BOSANSKA KRUPA UVRSTITI U PROGRAM RADA VIJEĆA ZA 2021.

Općina Bosanska Krupa jedna je od 41 jedinice lokalne samouprave u kojoj će, u okviru godišnjeg plana za 2021., entitetski uredi za reviziju provesti finansijske revizije i objaviti izvještaje o njima. Centri civilnih inicijativa, u cilju povećanja efekta provedenih revizija na rad revidiranih subjekata i, posljedično, na kvalitet života građana, provode kampanju za uvrštavanje obaveze razmatranja tih izvještaja u godišnje programe rada lokalnih parlamenata. Njihovo saopštenje za javnost, povodom za sutra najavljene sjednice Općinskog vijeća Bosanske Krupe, prenosimo u cjelosti.
Povodom održavanja sjednice Općinskog vijeća Bosanska Krupa, zakazane za 14.4.2021. godine (srijeda), Centri civilnih inicijativa žele da skrenu pažnju na posebno bitnu tačku dnevnog reda – Prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Bosanska Krupa za 2021. godinu, te predloženu inicijativu da se u isti uvrsti i razmatranje Izvještaja o finansijskoj reviziji općine Bosanska Krupa za 2020. godinu

U okviru godišnjeg plana za 2021. godinu, Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH obavit će reviziju finansijskog poslovanja 19 jedinica lokalne samouprave. Ovo će biti još jedna prilika da revizori kroz svoje izvještaje ukažu na eventualne nepravilnosti pri trošenju javnog novca koje uoče u lokalnim zajednicama i da predlože konkretne preporuke kako ih otkloniti.

Obzirom da će Općina Bosanka Krupa biti također predmet finansijske revizije, Centri civilnih incijativa uputili su Inicijativu za uvrštavanje planiranog revizorskog izvještaja u Program rada Općinskog vijeća Bosanska Krupa za 2021. Dodatno, pozvani su svi vijećnici da podrže ovu inicijativu na zakazanoj sjednici u srijedu, te daju veći značaj izvještajima o finansijskoj reviziji i pokažu građanima Općine Bosanska Krupa jasnu opredjeljenost da se uključe u praćenje i kontrolu trošenja javnog novca.

Izvor: revizije.info/cci

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости