Sutra je prvi dan mjeseca milosti i oprosta, ibadeta i dobročinstva

Sa akšam-namazom dolazi i za muslimane jedan od najsvetijih mjeseci -mjesec Ramazan. Akšam-namaz je večeras u 19,43 h. Sutra je prvi dan posta,a sa njim počinje mjesec milosti, oprosta, intenzivnog ibadeta, dobročinstva. Posti se 30 dana. Deveti je mjesec hidžretskog lunarnog kalendara i najsvetiji i najvažniji mjesec za muslimane širom svijeta pa i za one koji vijekovima žive u Bosni i Hercegovini i čuvaju ramazansku tradiciju.

Riječ ramazan spominje se samo jedanput u Kur’anu, u suri El-Bekare, 185 ajet: “Ramazan je onaj mjesec u kojem je spušten Kur'an, kao uputa ljudima s jasnim oznakama Pravoga puta i istinskoga razlučivanja”.

Radio Bosanska Krupa obavještava svoje slušaoce da će kao i svake godine u suradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Bos.Krupa od sutra emitovati Ramazanski program. Voditelj i urednik Ramazanskog programa je naš dugogodišnji saradnik Amel ef. Duraković. Ramazanski program počinje u 19 sati, a prijatelji programa su pored Medžlisa IZ Bos.Krupa i apoteka „Krupafarm“ i mesna industrija „MS Alem“ koja je pripremila poklone za naše slušaoce kako tokom 30 dana mjeseca Ramazana tako i u jutarnjem programu na Bajramsko jutro.

Inače prema uputama reis ul uleme IZ BiH Huseina Kavazovića sve vjerske aktivnosti muslimana u Bosni i Hercegovini tokom svetog mjeseca ramazana trebaju bit će usklađene sa preporukama epidemiologa, zbog pandemije korona virusa koja je u svom trećem i vrlo agresivnom valu.Prema tim uputama, molitve u džamijama bit će skraćene, dok će druge vjerske aktivnosti biti u potpunosti ili djelomično otkazane.

RadioBK

vaktija

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 821 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa