In memoriam - Đemaludin Čaušević

Danas je u 76-oj godini života, od posljedica koronavirusa preminuo naš sugrađanin Đemaludin Čaušević, osoba koja je lijepom riječju i osmjehom otvarala sva vrata tokom svog života a vrlo često i raznim povodima i vrata naše medijske kuće, „Radija Bosanska Krupa“.

Bio je gost u našem studiju od '96 pa sve do nedavno.O raznim temama govorio je kao načelnik općine Bosanska Krupa, kao ratni starješina 511. slavne o svojim saborcima, bitkama i događajima, govorio je o izgradnji šehidskih spomen obilježja, nikad ne zaboravljajući one kojima je najteže – majke, očeve, djecu poginulih boraca.                                                                                          

Često je bio gost kao osoba koja poznaje i voli umjetnost, sport, humanitarni rad i bio zahvalan sagovornik koji je s velikom ljubavlju i entuzijazmom pričao o Uni, Likovnoj koloniji „Krušnica“, otočkoj „Slogi“, „Rotarijancima“ iz Bihaća, promocijama knjiga, likovnim izložbama i tako zapravo prenosio poruku mladima da oplemene svoj život na sličan način. Govorio nam je s ponosom o Udruženju „Reis Džemaludin Čaušević“, reisovoj spomen-kući kao i Spomen-sobi rahmetli komandanta 511.slavne generala Mirsada Sedića.

Jer, Đemaludinu Čauševiću ništa nije bilo teško i uvijek, baš uvijek je odgovorio na poziv za gostovanje u „Radiju Bosanska Krupa“. Ovih dana svi ćemo čitati brojna sjećanja na Đemaludina Čauševića a ovom prilikom izdvojili smo ova naša, kao izraz velike zahvalnosti i poštovanja prema čovjeku čiji je odlazak sa ovoga svijeta za sve nas veliki gubitak.

Neka mu je veliki rahmet!

                                                      Kolektiv JP „Radio Bosanska Krupa“

Djemo Causevic

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 245 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 880 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa