Printaj ovu stranu

Dobrovoljni vatrogasci Jezerskog

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Dobrovoljni vatrogasci Jezerskog

Povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Jezerskom ,
DVD Jezerski je organizirao akciju čišćenja i uređenja spomen obilježja šehidima Jezerskog.Obilježavajući 29. godina od stjecanja nezavisnosti,dobrovoljni vatrogasci su proučili fatihu i odali počast šehidima svoga mjesta.

DVD Jezerski je osnovan je 2019. godine na osnovu inicijative stanovništva s područja MZ Jezerski. Djeluju na području mjesnih zajednica Jezerski, Mahmić Selo, Pištaline, te dijelova mjesnih zajednica Ljusina i Perna. DVD Jezerski je dobrovoljna, društveno stručna, humanitarna, nestranačka i nevladina organizacija od šireg društvenog interesa, koja okuplja ljubitelje vatrogastva koji svojom inicijativom, kreativnošću i zalaganjem doprinose razvoju djelatnosti zaštite od požara, vatrogastva i sistema zaštite i spašavanja na području lokalne zajednice. U skladu s Planom zaštite od požara Općine Bosanska Krupa formirali su vatrogasnu jedinicu formacije odjeljenja (8+1 vatrogasac)a djeluju pod motom:“Na pomoć-Vatru gasi-Brata spasi !“
U toku mjeseca februara su s Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Bosanska Krupa uspješno ugasili požar na lokaciji Trkačice,a samostalno su lokalizirali i dva požara na prostoru Emrića i iznad Gečeta.Vatrogasno vozilo u vlasništvu ovog društva koje kupljeno sredstvima donatora i Općine Bosanska Krupa napokon je registrirano,a trenutno žele u potpunosti završiti garažu za njegov smještaj,u čemu im opet pomažu vrijedni mještani i donatori.
Podsjetimo da je devet članova DVD-a Jezerski prošle godine položilo ispit i steklo zvanje "dobrovoljni vatrogasac",te da očekuju da će još mještana šireg područja Jezerskog prijaviti objavljeni javni poziv, jer u ovom mjesecu počinje obuka novih dobrovoljnih vatrogasaca u sklopu obučavanja Centra za obuku vatrogasaca i spasioca DVD Bosanska Krupa, koji ima licencu za obučavanje, edukaciju i usavršavanje.
I iz ovog Dobrovoljnog vatrogasnog društva su pozvali mještane na povećani oprez zbog opasnosti od nesavjesnog paljenja korova prilikom proljetnog čišćenja njiva,oranica,šuma i okućnica.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости