Printaj ovu stranu

Dan nezavisnosti BiH u Bosanskoj Krupi: U ponedjeljak svečana sjednica OV i obilazak šehitluka

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Dan nezavisnosti BiH u Bosanskoj Krupi: U ponedjeljak svečana sjednica OV i obilazak šehitluka

U ponedjeljak, 1. marta, u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Općinskog vijeća i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, na prigodan način će se obilježiti Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru cijele općine. Okupljanje zvanica je u 10:00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega će delegacije obići spomen-obilježja u Bosanskoj Otoci i Jezerskom, potom šehitluke u Jezerskom i Pištalinama, te u povratku obilježje „Ljiljan“ na Ćojluku.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa održat će se u Domu kulture s početkom u 18:00 sati. Prigodnim referatima prisutnima će se obratiti načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjedavajući Općinskog vijeća Đemal Elezović. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će članovi Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“.

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u Gradskoj galeriji u Bosanskoj Krupi nakon svečane sjednice bit će upriličena i izložba ratnih fotografija Agana Skenderovića.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da poprate predviđene aktivnosti i na taj način uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika te tako odaju lično priznanje i poštovanje.

 

Protokol obilježavanja:

 

1. 3. 2021. god. (ponedjeljak)

 

10:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa (okupljanje kod Centralnog spomen-obilježja)

18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

18:45 sati – Izložba ratnih fotografija Agana Skenderovića

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 196 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости