Općina Bosanska Krupa dobila sredstva za rekonstrukciju i modernizaciju ulice Prvomajska

Općina Bosanska Krupa je putem javnog poziva kojeg su raspisali Federalno ministarstvo finansija i Projekt integriranog lokalnog razvoja, u saradnji sa Federalnim zavodom za programiranje razvoja i Savezom općina i gradova FBiH dobila sredstva za rekonstrukciju i modernizaciju ulice Prvomajska.

Projektom je predviđena rekonstrukcija saobraćajnica u dužini 260 metara i izgradnja kanalizacijske infrastrukture u dužini 230 metara u ulici Prvomajska, što će imati direktan utjecaj na kvalitet života oko 700 stanovnika, kao i na poslovni ambijent firmi smještenih u naselju Perna, njihovih radnika i klijenata.

Ovaj infrastrukturni projekt vrijedan 190.064,75 KM, od čega je 90.146,75 KM učešće Općine Bosanska Krupa, a 99.918,00 KM iz grant sheme, rezultirat će poboljšanom saobraćajnom komunikacijom, a razdvajanjem fekalnih i oborinskih voda i uključivanjem fekalne kanalizacije u glavni recipijent „Kalender“ dosadašnji negativan utjecaj po okoliš i eroziju terena bit će zaustavljen.

Realizacijom ovoga projekta radovi u Prvomajskoj ulici, bilo da se odnose na rekonstrukciju puta ili izgradnju kanalizacione mreže, bit će u potpunosti završeni.

Sredstva za realizaciju Grant sheme osigurale su Vlada FBiH, kao i Vlada Švicarske, putem Projekta integriranog lokalnog razvoja koji provodi UNDP BiH. Grant shema se realizira u sklopu Finansijskog mehanizma za podršku integriranog i održivog lokalnog razvoja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U utvrđenom roku je zaprimljeno 63 projektna prijedloga. Na osnovu finalnog poretka te smjernicama utvrđenog odnosa, kojim se 30% ukupno raspoloživih sredstava dodjeljuje za projekte iz prve, a 70% za projekte iz druge prioritetne oblasti, Komisija za evaluaciju projekata odredila je 14 projekata koji će biti finansirani, a među njima je i projekt Općine Bosanska Krupa pod nazivom „Rekonstrukcija i modernizacija ulice Prvomajska“.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 303 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 657 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa