U FOKUSU SITUACIJA SA MIGRANTIMA I IZBJEGLICAMA

Foto: rtvusk Foto: rtvusk

Specijalni predstavnik generalnog sekretara Vijeća Evrope za migracije i izbjeglice Drahoslav Štefanek boravit će od danas do kraja iduće sedmice u misiji u BiH.

Kako je najavljeno iz Vijeća Evrope, planira posjetiti objekte Miral, Sedra, Borići i šatorski kamp Lipa u USK, te Ušivak u Kantonu Sarajevo. Štefanek namjerava održati i sastanke sa predstavnicima lokalnih, kantonalnih i državnih vlasti te predstavnicima relevantnih međunarodnih i nevladinih organizacija u Bihaću i Sarajevu.

Cilj posjete je kako je najavljeno procijeniti trenutnu situaciju u vezi s migrantima i izbjeglicama, posebno u Bihaću, s fokusom na ranjive grupe.

Humanitarna organizacija “Hasene” za regiju Balkan sa sjedištem u Sarajevu organizirala je humanitarnu akciju za migrante na Lipi.

U okviru akcije u kampu će biti podijeljeno 1.000 ćebadi i 1.000 pari čizama. Ova organizacija je osigurala i namirnice za podjelu obroka migrantima za sedam dana. Podjela obroka počinje danas, a projekt se realizuje uz terensku podršku Crvenog križa USK-a i Crvenog križa Bihaća, najavljeno je iz ove organizacije.

Izvor: rtvusk

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 515 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa