EKSPERTSKI TIM ZA TRGOVSKU GORU PRIPREMA IZVJEŠTAJ ZA RESORNO MINISTARSTVO

Foto: rtvusk Foto: rtvusk

Ekspertski tim za Trgovsku goru priprema izvještaj koji će do kraja naredne sedmice predati Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Time bi trebalo da budu spremne i mjere koje Bosna i Hercegovina mora preduzeti da spriječi izgradnju odlagališta radionuklearnog otpada na lokalitetu Trgovske gore. Aktuelni zemljotresi, koji su pogodili područje Petrinje, pokazuju da se radi o vrlo trusnom području koje je od kasarne Čerkezovac, planirane za odlagalište, udaljeno tek oko 40 kilometara.

Ekspertni tim trenutno radi analizu svih dosadašnjih dokumenata, akata koji su usvojeni od Vlasti u Republici Hrvatskoj s namjerom da Hrvatska uspostavi Centar za zbrinjavanje radiokativnog i nuklearnog otpada na lokaciji Čerkezovac.

Izvor: rtvusk

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 420 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa