CIK BiH: Političke stranke i nezavisni kandidati dužni do 15. januara dostaviti postizborni finansijski izvještaj

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine obavijestila je političke stranke i nezavisne kandidate koji su učestvovali na lokalnim izborima 2020. godine održanim 15. novembra prošle godine da su dužni podnijeti finansijski izvještaj za period od dana podnošenja prijave za ovjeru za izbore do dana ovjere rezultata izbora - postizborni finansijski izvještaj, javlja Anadolu Agency (AA).

Rok za podnošenje postizbornih finansijskih izvještaja je 15. januar 2021. godine.

Političke stranke postizborni finansijski izvještaj podnose elektronski putem aplikacije FI CIK BIH, dok potvrdu o podnesenom finansijskom izvještaju i obrasce odštampane u pdf formatu iz aplikacije FI CIK BIH dostavlјaju Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine i u čvrstoj kopiji.

Postizborni finansijski izvještaj za političke stranke obuhvata period od 1. juna do 15. decembra 2020. godine.

Nezavisni kandidati postizborni finansijski izvještaj podnose u čvrstoj kopiji, a sadržaj i forma postizbornog finansijskog izvještaja je propisana Pravilnikom o predizbornim i postizbornim finansijskim izvještajima nezavisnih kandidata.

Obrasci finansijskog izvještaja za nezavisne kandidate su dostupni na internet stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine www.izbori.ba.

Postizborni finansijski izvještaj za nezavisne kandidate obuhvata period od dana podnošenja prijave za ovjeru za učešće na izborima do 15. decembra 2020. godine.

 

Izvor: Anadolija

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 481 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa