Nakon šest dana odbijanja migranti prihvatili obrok

Migranti u Lipi nakon šest dana odbijanja prihvatili su hranu Crvenog križa. Podijeljeni su lunch paketi, a za popodne se priprema topli obrok – grah. 

"Napore koje smo uložili jučer od strane Crvenog križa USK i danas od Crvenog križa Grada Bihaća da razgovaramo i ubjedimo migrante da prihvate obroke, evo desio se lijep dan gdje su oni to prihvatili i to uz želju da u narednom periodu dobiju ono najneophodnije, a to je da im Crveni križ organizira punjenje baterije mobitela, da se zatvore kiosci koji se nalaze na ledini, koji su ujedno bili nosioci ove pobune jer se tamo spremala hrana. Oni koji su imali novac mogli su da jedu na toj lokaciji, dok su drugi migranti gladovali. Prezadovoljni smo što smo u mogućnosti podijeliti ove obroke, nahraniti ove ljude, a tokom dana ćemo dostaviti i topli obrok tako da im vratimo na neki način snagu", poručio je Selam Midžić, sekretar Crvenog križa Grada Bihaća.

Podsjetimo, migranti ostaju pri svojim zahtjevima tražeći bolje uvjete za boravak, krov nad glavom i tri obroka dnevno. Radovi na opremanju vojnih šatora još uvijek su na čekanju jer se očekuje odluka Predsjedništva Bosne i Hercegovine koja bi dozvolila navedeni angažman Oružanih snaga. 

Nakon najavljenog smještaja migranta u vojne šatore, počet će i obnova kampa Lipa koji je izgorio u požaru 23. decembra 2020. godine.

federalna.ba

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 374 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 937 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa