Cikotić, Podžić, Mašović i Ujić s predstavnicima delegacije EU sutra u posjeti migrantskom kampu "Lipa"

Foto: avaz arhiva Foto: avaz arhiva

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić sutra će s ministrom odbrane Sifetom Podžićem, načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem, direkorom Službe za poslove sa strancima Slobodanom Ujićem, premijerom USK Mustafom Ružnićem, gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, predstavnicima Delegacije EU i IOM-a, posjetiti lokaciju Lipa kod Bihaća, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kako je rečeno u saopćenju dolazak delegacije i obilazak šatorskog naselja koje su postavili pripadnici Oružanih snaga BiH za smještaj migranata koji se nalaze na ovoj lokaciji planirano je oko 12 sati.

Inače, na ovom mjestu Bišćani danima protestuju, jer ne žele da se migranti koji su već izazvali niz ozbiljnih incidenata smještaju u njihovom gradu. Podsjećamo da je pokušaj premještanja određenog broja ilegalnih migranata u kasarnu Bradina također bio neuspješan jer je tamošnje stanovništvo protestovalo.

 

Izvor: avaz.ba

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 747 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa