Aktivirati robne rezerve Kantona

Foto: Vlada USK Foto: Vlada USK

U kabinetu premijera USK Mustafe Ružnića danas je održan radni sastanak na inicijativu Mehire Perviz, direktorice Poljoprivrednog Zavoda USK a tema je bila aktiviranje robnih rezervi žitarica i poljoprivrednih proizvoda na području Unsko-sanskog kantona.
Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede i pomoćnik ministra Rasima Bobić također su stava da u, cilju potpore poljoprivrednicima proizvode koji ne uspiju plasirati na tržište, treba otkupiti za potrebe robnih rezervi.

- Stvaranje zaliha strateških roba osim što ima pozitivan uticaj na stabilnost tržišta ujedno i potiče domaću proizvodnju, istakla je direktorica Poljoprivrednog zavoda.

Razgovor o aktivnostima koje prethode otkupu za robne rezerve
( nabavka, teritorijalni razmještaj, osiguranje prostora za smještaj i čuvanje roba, nadzor nad uskladištenim robama, obnavljanje, korištenje robnih rezervi) bit će nastavljen na proširenom sastanku, naredne sedmice na koji će biti pozvani gradonačelnici i načelnici općina USK te predstavnici Ministarstva privrede kako bi usaglasili slijed djelovanja ove strateške aktivnosti, kazao je premijer Ružnić.

Izvor: Vlada USK

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 290 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa