Printaj ovu stranu

AMIRU OSMANČEVIĆU, DIREKTORU DIREKCIJE ZA CESTE USK ODREĐENE MJERE ZABRANE ZBOG SUMNJE DA JE PRONEVJERIO 50.000 KM

ponedjeljak, 31 Avgust 2020 14:58
компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
AMIRU OSMANČEVIĆU, DIREKTORU DIREKCIJE ZA CESTE USK ODREĐENE MJERE ZABRANE ZBOG SUMNJE DA JE PRONEVJERIO 50.000 KM

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Kantonalni sud u Bihaću je donio rješenje kojim je osumnjičenom direktoru JU Direkcija regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona odredio mjere zabrane.

Tužilaštvo je predložilo, a Kantonalni sud osumnjičenom odredio zabranu obavljanja poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti iz djelokruga rada njegovog radnog mjesta, zabranu posjećivanja službenih prostorija JU Direkcija regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona i prilaska istima na udaljenost manju od 50 metara, kao i zabranu sastajanja s određenim osobama.

Podsjetimo, 26.08.2020. godine je izvršen pretres prostorija JU „Direkcija regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona“, te je slobode lišen direktor Amir Osmančević.

Istraga u ovom predmetu se vodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno produženo krivično djelo Zloupotrebe položaja ili ovlaštenja. Naime, postoje osnovi sumnje da je direktor u 2019. i 2020. godini protivno ciljevima i interesima službe određivao znatno veće procijenjene vrijednosti javnih nabavki za izvođenje građevinskih radova od njihove stvarne vrijednosti na koji način je pouzrokovao štetu Direkciji u iznosu razlike stvarne i ugovorene cijene radova. Ova šteta je iznosila više od 50 hiljada konvertibilnih maraka.  

Mjere zabrane će trajati dok za njima postoji potreba, uz obavezu suda da svaka 2 mjeseca provjerava da li su ove mjere i dalje potrebne.

(RTV USK)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 623 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости