Završena sekundarna vodovodna mreža u naseljima Stari grad, Mašinovići, Vrletnica i Beščića Brdo

FOTO: ilustracija FOTO: ilustracija

U bosanskokrupskim mjesnim zajednicama Bosanska Otoka i Jezerski proteklih mjeseci je rađena sekundarna vodovodna mreža. Izgradnja je završena u naseljima Stari grad, Mašinovići, Vrletnica i Beščića Brdo.

 

U zavisnosti od finansijskih sredstava i potrebe mještana, nekoliko posljednjih godina vrše se radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Jezerskom, Mahmić Selu i Pištalinama, te podgrmečkim naseljima. U proteklih nekoliko mjeseci urađeno je još desetak kilometara vodovodne mreže za šta je izdvojeno oko 200 hiljada konvertibilnih maraka.

 

Proširena je sekundarna vodovodna mreža u jezerskom naselju Stari grad. Time su se stvorili uslovi za napajanje pitkom vodom domaćinstava i u drugim zaseocima poput Selimagića, Rudina, Gušića, a pripremio se i teren za izgradnju mreže za mjesto Kosa. Vrijednost ovih radova je 80 hiljada KM.

 

Urađen je i glavni/sekundarni cjevovod Mašinovići (Jezerski) prema Pištalinama. Sredstva za njegovu izgradnju u iznosu od oko 21 hiljadu KM Općina Bosanska Krupa je osigurala iz vlastitog budžeta.

 

„Konačno smo riješili mrežu u naselju Stari grad i to me raduje jer tako zaokružujemo priču o ovom kapitalnom projektu - vodovodu za Pištaline, Jezerski, Mahmić Selo i dio Ljusine, dugog oko 24 kilometra, u čiju je primarnu mrežu investirano 3.500.000 konvertibilnih maraka“, kazao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Sekundarna vodovodna mreža je izgrađena i u naseljima Vrletnica i Beščića Brdo što je Općinu Bosanska Krupa koštalo 33 hiljade maraka. U ovim otočkim naseljima vodovodna mreža je ustvari samo proširena. Postojeći lokalni vodovod koristilo je 100-tinjak mještana, ali su željeli i tražili trajno i sigurno rješenje, tj. vodosnabdijevanje sa gradskog, kontroliranog izvorišta.

 

„Ako govorimo o mreži u Bosanskoj Otoci, mogu reći da smo poprilično zadovoljni, ima još područja koja treba obuhvatiti ali većina je pokrivena, oko 90 %. Radimo i dalje, nećemo stati dok god ne dovedemo vodu u kuće svih ljudi koji to žele“, dodaje načelnik Armin Halitović.

 

Među skoro realiziranim projektima, vrijedi na kraju spomenuti, je i rekonstrukcija vodovodne i izgradnja kanalizacione mreže u naselju Krčevine za šta je utrošeno 20 hiljada maraka.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 362 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa