IZDVAJAMO: NAREDBE OPĆINSKOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE BOSANSKA KRUPA

subota, 21 Mart 2020 14:54

Nakon što je jutros zasjedao Općinski štab Civilne zaštite Bos.Krupa i donio niz mjera koje uključuju zabranu više od 5 kupaca u tržnim centrima i jednog kupca u svim ostalim trgovačkim radnjama donešeno je još nekoliko naredbi čime se nastoji suzbiti širenje korona virusa.

NALOŽENO UVODJENJE DVOKRATNOG RADNOG VREMENA ,IZMEDJU SMJENA DEZINFEKCIJA PROSTORA

Trgovinama osnovnim prehrambenim artiklima: supermarketima, hipermarketima, minimarketima, pekarama, drogerijama, specijaliziranim trgovinama sa prehrambenim i higijenskim artiklima, apotekama, poljoprivrednim apotekama i trgovinama za hranu životinja, benzinskim pumpama, mesnicama, kioscima ili zatvorenim prodavnicama voća i povrća na području općine Bosanska Krupa naloženo je uvođenje dvokratnog radnog vremena za uposlenike i to na način da se između smjena izvrši dezinfekcija i prozračivanje objekata. Zabranjuje se istovremeno prisustvo u poslovnom objektu uposlenika iz različitih smjena.

POTPUNA SAMOIZOLACIJA!

Naređena je i potpuna samoizolacija osobama kojima je izdato rješenje o izolaciji, te pridržavanje naredbi i smanjivanje kontakta sa ostalim članovima porodice na minumum. U kućnoj izolaciji moraju biti sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom, kao i njihovim porodicama.

ZABRANA ZADRŽAVANJA VIŠE OD TRI OSOBE NA JAVNIM MJESTIMA,U VOZILU MAKSIMALNO DVIJE

Donesena je i naredba o zabrani zadržavanja na javnim mjestima više od tri osobe, te zabrani vožnje u istom vozilu za više od dvije osobe.

Sve naredbe stupaju na snagu danom donošenja i primjenjuju se od 21. 3. 2020. godine od 12.00 sati.

INSPEKTORI,POLICIJA I DRUGA OVLAŠTENA LICA KREĆU U KONTROLU

Za provodjenje svih navedenih mjera , svako u svojoj nadležnosti, bit će zaduženi pripadnici Policijske stanice Bosanska Krupa, općinski komunalni inspektor, te druga ovlaštena lica.

Općinski štab civilne zaštite Bosanska Krupa poziva građane na dosljedno poštovanje naredbi. Podsjećaju da svi neodgovorni pojedinci koji svojim ponašanjem i nepoštivanjem naredbi, budu ugrožavali zdravlje i sigurnost građana čine krivično djelo.

Pozivaju i sve odgovorne za praćenje poštivanja naredbi Štaba da za osobe kod kojih se činjenično utvrdi nepoštivanje bilo koje naredbe, a posebno nepoštivanje mjera o izolaciji i samoizolaciji, bez odlaganja primjene najrigoroznije mjere. Naglašavaju kako samo striktnim pridržavanjem propisanih pravila ponašanja u izolaciji i samoizolaciji štitimo sebe i sve druge građane.

Općinski štab Civilne zaštite /RadioBK

Zadnji put promjenjen subota, 21 Mart 2020 15:05
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 536 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1532 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa