Kreće se u strožije kontrole svih koji podliježu mjerama,od samoizolacije,marketa i drugih...

subota, 21 Mart 2020 10:27

Jutros je održana sjednica štaba Civilne zaštite općine Bosanska Krupa na kojoj je doneseno nekoliko zaključaka, a u vezi trenutnog stanja po pitanju epidemije korona virusa i uočenih nedostataka u funkcionisanju i provodjenju mjera na terenu.Svi članovi Štaba su iznijeli svoja zapažanja poput i dalje nepoštivanja pravila samoizolacije,držanja odstojanja medju ljudima, kretanja u većim grupama, zadržavanja u marketima. Zbog toga je donešeno niz zaključaka i naredbi.Jedan od zaključaka kaže da:

 

SVI NEODGOVORNI POJEDINCI ,KOJI SVOJIM PONAŠANJEM I NEPOŠTIVANJEM NAREDBI ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE,BUDU UGROŽAVALI ZDRAVLJE I SIGURNOST GRADJANA ČINE KRIVIČNO DJELO.STOGA, POZIVAMO SVE ODGOVORNE ZA PRAĆENJE POŠTIVANJA NAREDBI ŠTABA DA,ZA OSOBE KOD KOJIH SE ČINJENIČNO UTVRDI NEPOŠTIVANJE BILO KOJE NAREDBE , A OSOBITO NEPOŠTIVANJE MJERA O IZOLACIJI I SAMOIZOLACIJI , BEZ ODLAGANJA PRIMJENE NAJRIGOROZNIJE MJERE. ISTIČE SE KAKO SAMO STRIKTNIM PRIDRŽAVANJEM PROPISANIH PRAVILA PONAŠANJA U IZOLACIJI I SAMOIZOLACIJI ŠTITITE SEBE I SVE DRUGE GRADJANE.

 

Kako su velik problem ljudi koji i dalje dolaze u BiH i nepoštuju samoizolaciju u kontrolu poštivanja mjera kreću pojačani timovi u kojima će biti inspektori,policija i članovi Civilne zaštite općine Bos.Krupa.

 

Takodje neke od mjera su, pored one da u izolaciji moraju ostati mladji od 18 i stariji od 65 i one koje primjerice kažu da u vozilu ne smiju biti više od dvije osobe, na ulici tri u grupi. U marketima ne smije biti više od pet kupaca, u svim ostalim prodavnicama, mesnicama, uopće manjim trgovačkim radnjama po jedna osoba, uz obavezno poštivanje razmaka od dva metra. Ispred marketa ili bilo kojih drugih institucija razmak držati od najmanje dva metra.

 

Općinski štab Civilne zaštite je u stalnom zasjedanju.S obzirom da je FUCZ donijela odredjene mjere i naredbe i mi smo na području Općine donijeli odluke shodno tome.Takodje kako je evidentno da se mjere donešene u velikoj mjeri ne poštuju u tržnim centrima,trgovinama i pekarama koji imaju pravo da rade,danas smo donijeli odluku da u tržnim centrima može biti po pet kupaca,u svim ostalim po jedno kao i niz drugih uputa gradjanima da svoje kretanje svedu na minimum, a sve samo sa jednim ciljem,da i na taj način suzbijemo širenje korona virusa.Od nedjelje najavljuju snijeg pa ja se nadam da će i to zadržati naše gradjane u kući.“ - kaže načelnik općine Bos.Krupa Armin Halitović

 

Biti odgovoran i disciplinovan pojedinac od presudne je važnosti u suzbijanju scenarija kakvima svjedočimo svakodnevno od Kine do Italije. Biti odgovoran i disciplovan znači sačuvati svoj i život onih koje volimo.Imajte to na umu svaki put kada krenete iz kuće van.

 

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 828 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2498 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa