Krizni štab općine Bosanska Krupa: Tržni centri moraju ograničiti kretanje građana u svojim objektima

petak, 20 Mart 2020 12:57

Krizni štab općine Bosanska Krupa je i danas zasijedao kako bi razmotrio trenutnu situaciju po pitanju pandemije koronavirusa, te donio nove mjere u cilju zaštite od zaraze.

U proteklih nekoliko KŠ je izdao niz preporuka i naredbi, međutim pojedine se ne poštuju što zabrinjava sve nadležne službe, naročito se misli na samoizolaciju građana koji su u proteklom periodu boravili u inostranstvu. Zbog toga je još jednom poslan apel građanima i naglašena krucijalna važnost poštivanja ove mjere.

Policijski službenici iz Bosanske Krupe kažu da vrše kontrolu poštivanja svih izdatih naredbi, naročito samoizolacije, te da će se oni koji se ne budu pridržavali biti oštro sankcionisani.

Danas je poseban akcent stavljen na tržne centre u kojima se okuplja veliki broj ljudi. Zbog toga ih Krizni štab podsjeća na naredbu u kojoj se između ostalog kaže da se svim trgovinama sa dozvolom rada u ovim okolnostima propisuje obaveza zabrane grupisanja kupaca i označavanje na blagajnama i ulazima rastojanja među kupcima od najmanje dva metra, te da se rad organizuje u vremenu od 8,00 do 18,00 sati.

Na sjednici KŠ je naglašeno da će od naredne sedmice, ukoliko se nastavi nepoštivanje naredbe u potpunosti, uslijediti nova rigoroznija sa potpunom zabranom ulaska građana, te postavljanje šaltera putem kojeg će građani moći kupiti neophodne životne namirnice.

Predstavnici Doma zdravlja upoznali su članove KŠ da u svojoj evidenciji trenutno imaju 166 građana koji se nalaze u kućnoj izolaciji i da njihovo stanje prate kontinuirano, a kao problem navode nestašicu maski i dezinfekcijskih sredstava.

Dobra vijest je što su se na graničnom prelazu Izačić počeli postavljati šatori u kojima će u 14 –dnevnoj izolaciji boraviti svi građani koji dolaze iz inostranstva. To je između ostalog jučer od kantonalnih vlasti tražio Krizni štab općine Bosanska Krupa.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 484 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1454 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa