Alem Veladžić treći na prestižnom Grand Prix Croatia 2023

Proteklog vikenda KBES 5.11-BK iz Bosanske Krupe boravio je na Grand Prix Croatia u Samoboru koje je okupilo preko 1800 takmičara iz regije i svijeta. Četiri takmičara iz ovog  grada uzelo je učešće na ovog prestižnom turniru, a kako su prenijeli Hrvatski mediji u samoj najavi, ovaj internacionalni grand prix okupio je karate elitu iz 24 zemlje.

Ovaj najveći Hrvatski turnir u karateu počeo je u petak, a trajao je do kraja vikneda, gdje su podijeljene mnogobrojne medalje, ali i predstavljeni fantastični borci i borkinje. Naš takmičar, Faris Ramić, koji se takmičio u kategoriji kadeta,  završio takmičenje u prvom krugu, vlastitom greškom i sa manje sportske sreće.  Hena Ramić je takmičarka koja je uzela učešće u kategoriji djevojčice do 12 godina, ali nije uspjela da se izbori za medalju.

Naš proslavljeni karatista i reprezentativac Senaid Veladžić u iznimno teškoj konkurenciji dospio je do petog mjesta, čime je potrvrdio svjetsku klasu i vrijednost. Naš najuspješniji karatista na ovom takmičenju, Alem Veladžić, osvojio je visoko treće mjesto i portvdio rad i kvalitetu, u kategoriji kate dječaci do 14 godina.

Na Grand Prix tatamijima takmičile su se takmičari iz Hrvatske, Austrije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Ukrajine, itd.

Odličan je ovo početak sportske godine, a prateći prošlogodišnje rezultate od ovog kluba se očekuje mnogo. Nakon odlične prošlogodišnje sportske godine, Klub borilačkih i ekstramnih sportova KBES 5.11-BK zasluženo je dobio mnogobrojna sportska priznanja na lokalnom i kantonalnom nivou. Na osnovu prošlogodišnjih rezultata, Amar Bešić i Hena Bešić su najbolji pioniri Bosanske Krupe, Faris Ramić je najbolji kadet, Alem Veladžić dobio je posebno priznanje za uspjehe, te Senaid Veladžić najbolji senior, kao i najbolji sportista Bosanske Krupe. Trener Admir Bešić bio je najbolji trener u 2022.godini, dok je Mirzet Demirović nominovan za sportskog radnika. Admir Bešić je dobio priznanje i od kantonalnog sportskog saveza za prošlogodišnji rad, dok je Senaid Veladžić proglašen za najboljeg seniora Unsko-sanskog kantona.

KBES 5.11-BK

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2159 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa