Biciklisti bosanskokrupskog „Urbana X“ za Srebrenicu i ovog jula

Deset članova Kluba ekstremnih spotova Urban X iz Bosanske Krupe se odlučilo da ove godine budu dio onih koji će na biciklima voziti Maraton Bihać-Srebrenica 2021.-„Da se ne zaboravi“.U svojoj želji dobili su punu podršku svog Kluba.

Stradanja nedužnih civila u Srebrenici, među kojima je za sigurno bilo i sportaša, suosjećajući sa patnjom i bolom preživjelih Srebreničana, sportaše, ljubitelje prirode i ekologe je navelo da organizuju prije sedamnaest godina prvi maraton od Bihaća do Srebrenice. Nosilac organizacije maratona je  Klub ekstremnih sportova ¨Limit¨ iz Bihaća,a svake godine u njemu učestvuju i biciklisti iz Bosanske Krupe.

Inače,na maratonu učestvuju biciklisti, motoristi i maratonci. Na ovaj način odaje se počast svim žrtvama genocida u BiH, sa naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase: ¨DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI¨ gdje se prelazi sa zapadne na istočnu stranu Bosne i Hercegovine. Sa ovim maratonom svi učesnici pređu oko 500 km dugu trasu. Svojim prisustvom 11.07. odaje se počast stradalim žrtvama genocida.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 710 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1369 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa