Bosanskokrupski karatisti i i pored corone ubiru medalje

Prvog dana prošlog vikenda u gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši održano je Prvenstvo Unsko-sanskog kantona 2020 (djeca-juniori-kadeti-U21) u karateu.

Organizator je bio Karate savez Unsko-sanskog , dok je tehnički organizator bio velikokladuški karate klub „Regeneracija“. 

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije turnir je održan shodno higijensko-epidemiološkim mjerama i preporukama kriznih štabova i bez prisustva gledatelja.

Na prvenstvo se prijavilo 14 karate klubova sa područja Unsko-sanskog kantona , sa ukupno 165 prijavljenih takmičara.
Ovogodišnji pobjednik Prvenstva ,kao i zadnjih 5 godina je bio velikokladuški Karate klub „Regeneracija“ sa osvojenih 16 zlatnih, 11 srebrenih i 12 bronzanih medalja. Drugo mjesto je zauzeo KK “Ključ” iz Ključa, dok je treće mjesto pripalo KK “Jion Peb” iz Bihaća. 

Na turniru je ukupno učestvovalo i 7 takmičara Karate kluba“ FENIKS“.

Boje Feniksovaca su branili :

Adin  Musić u kategoriji kate dječaci 2008

Dani Patković u kategoriji borbe dječaci 2009 -35kg

Senaid Veladžić u kategoriji kate juniori

Lamija Toroman u kategoriji borbe djevojčice 2008 -45kg

Emana Husarević u kategoriji borbe kadetkinje +54kg

Adnana Mesić u kategoriji borbe kadetkinje +54kg

Iman Begić u kategoriji borbe seniorke OPEN

 

Sedam takmičara Karate klub „ FENIKS“ je osvojilo isto toliki broj medalja, i to pet zlatnih i dvije srebrene. U ukupnom plasmanu osvojili su sedmo mjesto.

 

Tako su novim prvacima Unsko-sanskog kantona u svojim kategorijama postali:Adin Musić, Senaid Veladžić, Lamija Toroman, Adnana Mesić i Iman Begić, dok su viceprvaci postali: Dani Patković i Emana Husarević.

 Nažalost, mnogii takmičari Feniksa nisu mogli nastupiti na takmićenju u Velikoj Kladuši.

„Ne sumnjamo da bi uspjeh sa njima bio još veći, ali proći će i ovo zlo koje je pritislo cijeli svijet, „FENIKS“ će ponovo raširiti svoja krila i u punom kapacitetu na borilištima tražiti svoje mjesto u samom vrhu bosanskohercegovačkog karatea“-kažu iz uprave Karate kluba Feniks iz Bosanske Krupe.

 Ne treba zaboraviti da su dvije sedmice prije,u subotu 14.novembra Feniksovci učestvovali na tradicionalnom turniru „CASTRA OPEN 2020“ koji je održan u Banja Luci i čiji je organizator bio KK „CASTRA“ iz Banjaluke.

Uz sve mjere sigurnosti na ovaj događaj otišli su sa četiri takmičara: Lamijom Toroman , Emanom Husarević, Alemom Veladžićem i Senaidom Veladžićem. Na ovom turniru osvojili su 5 medalja, 4 zlatne i 1 srebrnu što je Feniksovce plasiralo na 11. mjesto u ukupnom poretku klubova u Banjaluci. Zlatne medalje su osvojili Alem Veladžić (kategorija kate dječaci 2009 i kategorija kate dječaci 2008) i Senaid Veladžić (kategorija kate juniori i kate muški U21), dok je Lamija Toroman osvojila srebro u kategoriji borbe djevojčice 2008 -45kg.

Po podacima koje smo pronašli za karate klub KBES 5.11-BK na takmićenju u Velikoj Kladuši i ovaj klub je zabilježio izuzetne rezultate .U osvojoj objavi uprava kluba je napisala :

„Zlatna djeca nase opcine: Hena i Faris Ramic, zlatna buducnost karatea! U tri kategorije, tri zlatne medalje!“

Sa dva takmičaraKBES 5.11-BK se u poretku našao na 11.mjestu na ovom takmičenju.

Čestitke svima i mnogo uspjeha u narednim takmičenjima.

Dževada Štancl

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 716 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1568 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa