Vlada USK podržala projekt ŽNK „ Željezničar 2011“

petak, 25 Septembar 2020 09:12

Vlada Unsko-sanskog kantona, na jučer održanom zasjedanju, pored ostalog, dala je saglasnost na tekst Sporazuma o dodjeli granta između Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe kojim će finansijski podržati projekt ovog kluba „Misli o prirodi i čuvaj je“ čija je svrha doprinos očuvanju prirode i zdravlja ljudi.                                                        

Radi se o projektu koji podrazumijeva izgradnju staze za šetače i uređenje obala rijeke Krušnice, sadnju drveća i postavljanje klupa za sjedenje i kanti za otpad. Ukupna vrijednost projekta je 6.200 KM. Cilj projekta je stvaranje dodatnih uslova za izlazak djece i omladine ali i starijih građana u prirodu,na način da se još jedan prirodni ambijent osposobi kao izletište. Klub je iz vlastitih članarina obezbijedio dio sredstva u iznosu od 1.200 KM a za razliku sredstava u iznosu od 5.000 KM obezbijedit će Vlada USK-a.                                                                                                    

Također, Vlada USK-a dala je saglasnost na tekst Sporazuma o dodjeli granta između Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i Općine Bužim. Radi se o izradi projektno-tehničke dokumentacije glavnog projekta „Sejdića most“ koji treba povezati lokalni put Ljubijankića u općini Bužim i lokalni put Sejdića most Mrcelji-Todorovo, u općini Velika Kladuša.                                                                                      

Na ovoj sjednici, Vlada USK donijela je i Odluku o izdvajanju 50.000 KM za završetak izgradnje spomen obilježja u Biljanima, Ključ.

Izvor: RTVUSK /RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 594 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 771 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa