SERVISNE INFORMACIJE za period 19. 05. do 22.05.2023. godine

Policijska stanica  Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

19.5. u 16,30 sati ul.Pazadžik narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica koji je bio u alkoholiziranom stanju.Lišen slobode i zadržan.Prekršajni nalog na 1 lice.U 19,25 sati ul.511 Slavne bbr.parking prostor SN-udar put.motornog vozila u parkirano put.motorno vozilo te se isti vozilom udaljio sa lica mjesta.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Vozač i vozilo pronađeni.Prekršajni nalog na 1 lice.20.05. u 06,45 sati  SN-sudar dva put.motorna vozila.Dva lica zadobila TTP.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.KD-teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa na vozača koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.U 20,40 sati ul.511 Slavne bbr.narušavanje JRiM-adrskim ponašanjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.U 23,10 sati ul.Maršala Tita narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem,omalovažavanjem i omatanjem OSL i nepostupanjem po naredbi OSL-a od strtane 1 lica.Lice u alkoholiziranom stanju lišeno slobode i zadržano.Prekršajni nalog na 1 lice.21.5 u 09,20 sati ul.Radnička SN-udar put.motornog vozila u pješaka.1 lice zadobilo LTP.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.U 15,15 sati ul.Otočkih Heroja SN-sudar put.motornog vozila i motocikla.1 lice zadobilo LTP.Uviđaj izvršen.Prkršajni nalog na 1 lice.U 22,15 sati Mahmića most SN-sudar dva put.motorna vozila.1 vozač u alkoholiziranom stanju lišen slobode i zadržan.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da jeimala intervencija na pružanju pomoći stanovništvu na poplavljenim područjima angažovanjem na  ispumpavanju vode iz poplavljenih stambenih i poslovnih prostora i pomoći ugroženom stanovništvu.20.5. u 06,45 sati tehnička intervencija na izvlačenju povrijeđenog lica iz put.motornog vozila.Dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.Povrijeđeno lice izvučeno u 07,10 sati intervencija završila sapiranjem kolovoza u 10,15 sati.21,5, u 22,22 sati Pendrekovac požar napuštenog stambenog objekta.Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.Požar ugašen u 23,25 sati.

Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos. Krupa  saopćava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 29pacijenata, za  KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo  upućeno 1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa  saopćava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području grada zadovoljavajuća .Danas nema planski prekida u isporuci vode.  

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 86 %.

U izvještajnom periodu došlo do opadanja vodostaja, rijeka Una i Krušnice i povlačenja u svoja korita.U naselju Ivanjska nakon povlačenja rijeke Une došlo do oštećenja lokalnog puta koji je zatvoren za saobraćaj. 

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1668 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa