Printaj ovu stranu

SERVISNE INFORMACIJE za 16.02.2021

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
SERVISNE INFORMACIJE za 16.02.2021

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 09,00 sati ul.511 Slavne bbr. desila se saobraćajna nezgoda - vozač teretnim motornim vozilom vožnjom unazad udario u stub ulične rasvjete vlasnisništvo općine Bos.Krupa, pri čemu je pričinjena materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 10,30 sati Trg Alije Izetbegovića narušavanje javnog reda i mira prosjačenjem od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 11,15 sati ul.Unska ispred tržnog centra Bingo narušavanje javnog reda i mira prosjačenjem od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 00,30 sati ul.1BKB narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem,ne postupanjem po naredbi OSL-a i ne postupanjem po naredbi ili rješenju državnih organa od strane 1 lica. Lice lišeno slobode i zadržano. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 14 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07.00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Dana nezavisnosti i Ćojluk i od 11,00 do 13,00 sati u ul.Ivanjski put.Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,30 do 14,30 sati planski prekid u isporuci električne energije na dalekovodu Perna.Radovi na dalekovodu.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim i kliskim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -5 C , vlažnost zraka 56 % , dok je vodostaj rijeke Une u  Bosanskoj Krupi 125 cm, u Bosanskoj Otoci 163 cm (NV).

Prognoza vremena

 

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo djelomično vedro.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -11; Bugojno, Ivan-sedlo i Sarajevo -4; Livno i Tuzla -3; Jajce i Zenica -2; Drvar i Sanski Most 0; Gradačac i Mostar 1; Bihać i Grude 2; Neum 3°C.
Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon hladnog jutra, temperature će tokom dana porasti i opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji. Uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 226 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости