Printaj ovu stranu

SERVISNE INFORMACIJE za period od 22.01. do 25.01.2021

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
SERVISNE INFORMACIJE za period od 22.01. do 25.01.2021

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

24.1 u 20,35 sati Bos.Krupa ul.511 Slavne parking prostor banjalučki ćevapi saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu vozač u alkoholiziranom stanju udario vozilom u stub nadstrešnice.Vozač lišen slobode i zadržan. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 85 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 6 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Juče od 12,00 danas do 15,00 sati prekid u isporuci vode prepumpna stanica Veliki Badić.Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na trafostanici Zah i GP Podgrmeč i od 10,00 do 12,00 sati na trafostanici Pilana IV. Redovno održavanje trafostanica.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Visina snijega na kolovozima do 5 cm.Ekipe putne operative čiste i posipaju abrezivnim materijalima kolovoz.Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -3 C , vlažnost zraka 81 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 186 cm, u Bosanskoj Otoci 221 cm (NV).

 

Prognoza vremena

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica, Drvar i Livno -4 stupnja, Ivan-sedlo -3, Sanski Most -2, Bugojno i Sarajevo -1, Bihać, Tuzla i Zenica 0, Gradačac, Grude i Široki Brijeg 1, Mostar 4, Neum 6 stupnjeva.

Danas se u našoj zemlji prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana oblačno. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine slab snijeg. Ponegdje na jugu Hercegovine može biti i slabe kiše. U drugom dijelu dana i tokom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg ili susnježica. Očekivana količina padavina uglavnom između 5 i 15, lokalno do 25 l/m2. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u večernjim satima u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 stepeni.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 261 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости