Printaj ovu stranu

Zbog snijega na putevima otežan saobraćaj u dijelovima BiH

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Foto: Vijesti.ba Foto: Vijesti.ba

Na području Unsko-sanskog kantona pada intenzivan snijeg kojeg na kolovozu ima od 2 do 5 cm, zbog čega se na ovom području trenutno ne preporučuje kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima.
Snijega na kolovozu mjestimično ima i na putevima: Priluka-Glamoč-Mlinište, Posušje-Jablanica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen) i Bugojno-Kupres. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćio je BIHAMK.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.
Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.
Izvor: Vijesti.ba

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости