Putevi u općini uglavnom prohodni, upozorenje na ekstremno niske temperature

Od jutros su magistralni i regionalni putevi na području općine Bosanska Krupa prohodni ,ali mjestimice i klizavi zbog čega se vrši posipanje abrazivnim materijalom.

Problema ima u pojedinim dijelovima općine na lokalnim putevima.Slušaoci nam javljaju da pročišćeno nije do Kobiljnjaka,juče ul.Prvomajska,zatim područje Crkvine,Kubeta zbog čega ni JKP „10 juli „ Bos.Krupa kako su nas obavijestili dopisom ne mogu vršiti odvoz komunalnog otpada upravo na područjima gdje je prohodnost otežana ili nemoguća da bi vozila za odvoz otpada mogla prići.Iz ukazuju na poseban oprez na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.Zbog toga savjetuje se da se vozi maksimalno oprezno.

Snjegobrani obavezni kao i upozorenja na ruševnim objektima

Obavijest koju smo dobili iz organa uprave općine Bos.Krupa kojom komunalni inspektor obavještava sve vlasnike ili korisnike individualnih i kolektivnih stambenih i poslovnih objekata koji se nalaze uz javne saobraćajne površine i površine namijenjene kretanju ili zadržavanju pješaka da na krovovima moraju imati ugradjene snjegobrane.Obaveza je očistiti snijeg ili led sa krova.Oni objekti koji su u ruševnom stanju moraju imati znakove upozorenja.

Do kraja sedmice jutarnje temperature i do -11

U Bosanskoj Krupi danas oblačno, temperatura maksimalno oko nule.Na snazi je žuto upozorenje za period ekstremno niskih temperatura koje nas očekuju u narednom periodu.Jutarnje vrijednosti već padaju po šest,sedam ispod nule pa do subote kada bi živa u termometru mogla mjeriti i 11 ispod nule u jutarnjoj vrijednosti.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 232 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 355 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa