Ceste na području Bosanske Krupe prohodne

Foto: arhiva Foto: arhiva

Magistralni put M14 , na potezu od entitetske linije u Bosanskoj Otoci pa do Srbljana, čist je i prohodan kao i regionalne ceste na području općine Bosanska Krupa koje održava firma KOV-GRAD Bužim. Službe putne operative na terenu su bile cijelu noć gdje su uklanjale snijeg i posipale abrazivnim materijalom. Kako su nam rekli ugaženog snijega van kolovoza ima 5-10 cm, na kolovozu maksimalno 2 cm.Vozači se pozivaju na oprez u kanjonu rijeke Une , na magistralnom putu Bihać-Bos.Krupa te da obavezno brzinu prilagode uvjetima na putu. Iz BIHAMK-a javljaju da je granični prelaz Izačić, zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj zatvoren za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Temperatura u Bos.Krupi trenutno -2 stepena,danas maksimalno 0. Vrijeme oblačno sa slabim snijegom, u drugoj polovini dana prestanak padavina.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su zbog hladnog i tmurnog vremena, praćenog padavinama. Sa poslijepodnevnim satima biće malo ugodnije, uz djelimičnu stabilizaciju. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Hroničnim bolesnicima problem bi mogao predstavljati i porast zagađenosti zraka, izraženije u gradskim sredinama.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2232 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa