SERVISNE INFORMACIJE za period od 27.11. do 30.11.2020

ponedjeljak, 30 Novembar 2020 08:06

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

27.11.u 17,35 sati Stegarić saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila i oštećenje saobraćajnog znaka.1 lice zadobilo lakše tjelesne popvrede.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 18,50 sati ul.511 Slavne brigade saobraćajna nezgoda - Vozač sa put.motornim vozilom udario u betonsku ogradu.Lišen slobode i zadržan zbog alkoholiziranog stanja.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 80 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 12 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1 C , vlažnost zraka 90 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 57 cm, u Bosanskoj Otoci 100 cm, a rijeke Krušnice 74,80 cm (NV).

 

Prognoza vremena

 

Jutros je pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Livno -6; Drvar i Ivan Sedlo -5; Široki Brijeg -3; Sarajevo -2; Grude -1; Bihać, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0; Bugojno i Gradačac 1; Mostar 6; Neum 7°C. 

 

Danas pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 648 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1808 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa