Nevrijeme pogodilo Bosansku Krupu

subota, 25 Juli 2020 13:24

 U petak u poslijepodnevnim satima, nevrijeme je zahvatilo Bosansku Krupu, kao i ostatak Bosne i Hercegovine.

Na području Bosanske Krupe je poslije jake kiše i vjetra, došlo i do nestanka električne energije u pojedinim dijelovima općine, a nanosi vjetra i kiše su uništili i neke poljoprivredne usjeve. Udar groma zabilježen je u Parku prijateljstva, kraj Doma kulture.

Za danas je izdato žuto i narandžasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Što se tiče ostalih dijelova BiH, u Banjaluci je nakon veoma jake grmljavine, padao grad dok su dijelovi Tuzle, zbog velikog obima kišnih padavina, bili poplavljeni.

U Bosni i Hercegovini i danas se očekuju obilne padavine, česti i jaki grmljavinski procesi i nepogode. Na područje Krajine, centralne i sjeverne Bosne očekuju se jaki lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Za regije Foče, Višegrada, Prijedora, Banjaluke upaljen je narandžasti meteoalarm, dok je za ostatak naše zemlje upaljen žuti. Narandžasto upozorenje upaljeno je za danas u periodu od 11 do 20 sati.

Elma Velić

Grom drvo

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 543 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 310 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa