Održana I sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa

Odmah po završetku juče održane konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Bosanska Krupa održana je i I redovna sjednica na čijem dnevnom redu se našlo dvanaest tačaka.

Kako su vijećnici polaganjem zakletve od općinskih postali gradski neophodno je bilo i općinsku upravu preimenovati u gradsku što su vijećnici prihavatanjem prijedloga odluke učinili već u samom startu. Bez prevelike diskusije prihvatane su tačke koje su se ticale izdvajanja iz budžeta za JU “Dječije obdanište i Dom učenika“ zbog uvodjenja još jedne grupe u našu predškolsku ustanovu, za što ubuduće brigu, zajedno sa ostalim dosadašnjim izdvajanjima nosi Vlada USK zatim više prijedloga odluka o ustupanju, upravljanju, korištenju i održavanju primarnih i sekundarnih cjevovoda od Vranjske preko Perne i Ćojluka do Begića. Nacrt odluke o zaštiti izvorišta vode za piće „Ade“ i „Luke“ prihvaćen je i upućen u javnu raspravu. Riječ je o dva nacrta za koje će se centralna javna rasprava odžati 30.marta od 13 odnosno 13,30 sati. Podršku je dobio i Prijedlog Plana zimske službe, Izvještaj o izvršenju prihoda i rashoda budžeta za prošlu godinu, dok su vijećnici odbili Prijedlog rješenja o imenovanju tročlanog Nadzornog odbora Turističke zajednice općine Bosanska Krupa. Od četiri prijave, koliko je stiglo na raspisani konkurs dvije su prihvaćene.Većina vijećnika je smatrala ili da izabrani kandidati ne odgovaraju svojom strukom za nadzorni turističke zajednice te da su izostavljeni kvalitetniji ili da se nije radilo prema proceduri prilikom razmatranja pojedinih prijava. Do kraja sjednice vijećnici su, pored ostalog, usvojili izvještaj kao i program rada Sportskog saveza Općine Bosanska Krupa.

Snimak konstituirajuće kao i prve redovne sjednice Gradskog vijeća Bosanska Krupa poslušajte u nedjelju, 20.marta od 12,30 sati.

Renata S.

Gradsko vijece 16.03.2022. 6

Gradsko vijece 16.03.2022. 7

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 253 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1656 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa