Osnovan „Pokret za Bosansku Krupu-Pomak“ Bosanska Krupa

Informacijom kojom je predsjednik Kluba „Pokret“ u Općinskom vijeću Bosanska Krupa Jasenko Šertović upoznao kolege vijećnike da pomenuti klub nastavlja svoje političko djelovanje u vijeću pod nazivom „Pokret za Bosansku Krupu – Pomak“ politička scena Bosanske Krupe dobila je novog političkog subjekta.Ova informacija je ozvaničena i na juče održanoj press konfeneciji kojoj su prisustvovali kako članovi povjereništva OO“Pokret za Bosansku Krupu-Pomak“ , predsjednik POMAK-a Bihać Šuhret Fazlić tako i skupštinski zastupnik ove stranke Zikrija Duraković.

Obrazlažući zbog čega je došlo do ovih promjena Šertović je kazao da je OO „Demokratske fronte“ kojoj su pripadali, u aprilu mjesecu donio odluku o istupanju iz ovog političkog subjekta.Razlozi za ovakav potez, kako su istakli,  nalazi se u pogrešnoj politici, posebno vidljivoj na USK, autokratskim djelovanjem vrha stranke, nepoštivanjem Statuta kao i podcjenjivačkom odnosu prema nižim organima stranke i njenom članstvu.

pomak1

Smatrajući da se interesi političkog subjekta „POMAK“ u pravcu razvoja USK  poklapaju sa interesima okupljenih oko Kluba „Pokret“, najveći dio sada bivšeg članstva DF-a odlučio je da ujedini svoje snage sa POMAK-om u pravcu zacrtanih ciljeva i vidjenja budućnosti razvoja našeg kraja.“Pokret za Bosansku Krupu-Pomak“, istaknuo je tom prilikom Šertović , imaće svojevrsnu autonomiju u odlučivanju kada je u pitanju djelovanje unutar vlastite lokalne zajednice.

Predsjednik „POMAK-a“ Bihać i aktualni gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić , objašnjavajući kako nam odredjeni politički subjekti svakodnevno izvlače sredstva  presipajući ih za svoje interese i zapostavljajući ne samo razvoj države u globalu već time i sve jedinice lokalne samouprave servirajući nam svakodnevo tzv.velike teme,  za posljedicu ima alarmantno težak život većine stanovništa koje je na rubu egzistencijalne propasti i koje jedini spas vidi u odlasku.

Na kraju je rečeno da će OO“Pokret za Bosansku Krupu- Pomak“ na sljedećim lokalnim izborima imati svoje kandidate kako za zakonodavnu tako i izvršnu vlast.

Renata S

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1335 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa