Saopštenje za javnost Pokreta za Bosansku Krupu - POMAK

Poštovani sugrađani,
kao što ste već upoznati, dana 12.04.2021. godine, OO „Demkratske fronte Bosanska Krupa“ u proširenom sastavu sa svim izabranim zvaničnicima i stranačkim dužnosnicima, ponukan pogrešnom politikom, autokratskim djelovanjem vrha stranke i podcjenjivačkim odnosom prema nižim organima stranke i članstvu kao i nepoštivanjem Statuta, donio je jednoglasnu Odluku o napuštanju i izlasku iz Demokratske fronte BiH. Našim istupanjem centrala Demokratske fronte BiH izgubila je najjaču oganizaciju stranke u BiH.
Od toga dana naši izabrani zvaničnici (poslanik u Parlamentu FBiH, predsjedavajući OV Bosanska Krupa zajedno sa ostalim vijećnicima) djelovali su samostalno pod nominacijom Pokret za Bosansku Krupu. U budućnosti planiramo biti dio pokreta na nivou BiH, ali pokreta koji je krenuo upravo iz Bosanske Krupe i USK-a koji se, konačno, mora postaviti u ravnopravan položaj sa drugim kantonima BiH. Iz tih razloga Pokret za Bosansku Krupu potpisao je Memorandum o saradnji sa Pomakom - Pokret za aktivnu i modernu Krajinu.
Zašto Pomak?
Smatramo da sa istim dijelimo zajedničke interese usmjerene ka ekonomsko-privrednom i socio-kulturnom razvoju USK-a i svih gradova i općina na nivou istog za šta je nužan ravnopravan položaj i ravnopravna raspodjela sredstava prema svim lokalnim zajednicama, nulta tolerancija na korupciju i transparentno trošenje javnog novca. Nadamo se uspješnoj saradnji i sigurni smo da zajedno možemo unaprijediti život svih nas.
Ipak, promjene kreću iz lokalne zajednice. Stoga interese Bosanske Krupe i njenih građana stavljamo na prvo mjesto - sve odluke vezane za Bosansku Krupu donosit će se u Bosanskoj Krupi. Naše djelovanje nastavlja se u sklopu političkog subjekta Pomak - Pokret za aktivnu i modernu Krajinu na nivou USK-a pod nazivomPokret za Bosansku Krupu – Pomak, ali je prvenstveno usmjereno na razvoj i prosperitet naše lokalne zajednice.
O politikama koje su dobile podršku većine zapadnih vlada i ambasada u našoj zemlji, širu javnost ćemo naknadno upoznati. Ono što se tiče naše lokalne zajednice jeste da će OO Pokret za Bosansku Krupu – Pomak na sljedećim lokalnim izborima imati kandidate kako za zakonodavnu tako i za izvršnu vlast u općini Bosanska Krupa.

S poštovanjem,

Povjerenik OO Pokreta za Bosansku Krupu - POMAK

Tofik Ičanović

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 205 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa