Printaj ovu stranu

Saopćenje za javnost KLUBA SAMOSTALNIH VIJEĆNIKA "POKRET"

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Saopćenje za javnost KLUBA SAMOSTALNIH VIJEĆNIKA "POKRET"

KLUB SAMOSTALNIH VIJEĆNIKA “POKRET”

BOSANSKA KRUPA                                  

Reisa Džemaludina Čaušević bb

Bosanska Krupa 01.06.2021.godine

 

 

JP ”RADIO BOSANSKA KRUPA”

Predmet: Saopćenje za javnost

 

 

Poštovani sugrađani,

obzirom da se od protekle sjednice OV općine Bosanska Krupa putem društvenih mreža i javnih saopćenja iznose brojne neistine i neosnovane kritike na račun Kluba samostalnih vijećnika “POKRET” Bosanska Krupa, a koje su, između ostalog, usmjerene na Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o naknadi korištenja javnog dobra u vlasništvu Općine Bosanska Krupa, osjećamo obavezu da širu javnost općine Bosanska Krupa, još jednom podsjetimo da su naši vijećnici i u proteklom mandatu uporno (ali, nažalost bez podrške) insistirali na rješavanju problema deponije “Meždre Vlaški Do” kao i da je taj gorući problem Bosanske Krupe jedan od osnovnih razloga zbog kojih smo ušli u ovu 23 mjesečnu borbu. Deponija Meždre Vlaški Do ne tretira se u skladu s propisima za održavanje deponije. Ona, na koncu, nije deponija nego obično smetljište na koje se dovozi medicinski, animalni i klaonički otpad za koji ne postoji jama-grobnica kako bi se isti propisno odlagao. Ta “Deponija” Meždre Vlaški Do nalazi se 2km vazdušne linije od Crnog jezera, nema riješeno pitanje elektrifikacije kao ni sve potrebne dozvole. Pritom napominjemo da više od 70% deponovanog otpada na Meždre Vlaški Do dolazi iz grada Cazina, a za koji isti, do sada, nije plaćao adekvatne naknade niti, na bilo koji način, učestvovao u procesu njenog adekvatnog održavanja.

Članovima Kluba vijećnika “POKRET” Bosanska Krupa, zajedno sa partnerima u OV, nije u cilju finansijska dobit Općine nauštrb zdravlja naših sugrađana (na koncu, i nas samih) kako nam se spočitava. Svojim djelovanjem nastojimo deponiju “Meždre Vlaški Do” dovesti u okvire zakona, da se za odlaganje komunalnog otpada (smeća) plaća adekvatna, zakonom propisana, naknada iz koje bi se Deponija održavala u skladu sa tehničkim propisima te da se u narednom periodu dovede do potpunog zatvaranja odnosno konzerviranja deponije Meždre Vlaški Do i njenog pretvaranja u pretovarnu stanicu ili centar za upravljanje otpadom za općinu Bosanska Krupa.

Moramo napomenuti da su oni koji trenutnoj većini u OV Bosanska Krupa upućuju najžustrije kritike zbog načina rješavanja problema deponije “Meždre Vlaški Do” upravo oni koji su u prošlom mandatu, kao i u ovom, bili protiv rješavanja ovog problema što je, između ostalog, vidljivo iz pojedinačnog glasanja po gore pomenutoj Odluci. Smatramo da su naši sugrađani itekako svjesni da Drugi, zarad svoje koristi, pokušavaju voditi politiku u Bosanskoj Krupi. Stoga, ovim putem pozivamo vijećnike konkretno NES-a da preuzmu odgovornost prema općini Bosanska Krupa i njenim sugrađanima jer, djelujući po direktivi iz Cazina i za grad Cazin, direktno rade na štetu stanovnika Bosanske Krupe koje, u biti, zastupaju.

Klub samostalnih vijećnika “POKRET” ne može i neće dozvoliti da se, u korist druge općine/grada, radi na štetu Bosanske Krupe. Kao i dosad, mi ćemo nastojati raditi za dobrobit NAŠE općine i NAŠIH sugrađana i niko i/ili ništa neće spriječiti u tome.                               

                                                                                                                                      KLUB SAMOSTALNIH VIJEĆNIKA “POKRET”

                                                                                                                                                         BOSANSKA KRUPA                                                                                            

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости