Ime ministra u Vladi USK „prelilo čašu“ Općinskom povjereništvu NIP Bos.Krupa!?

U petak, 19. marta, Općinsko povjereništvo Narod i Pravda Bos. Krupa na čelu sa predsjednicom Povjereništva i zastupnicom u Skupštini USK Ifetom Kadić dalo je neopozivu ostavku na članstvo i sve funkcije unutar povjereništva političke organizacije Narod i Pravda.

Kako se službeno navodi u aktu kojeg je potpisalo 12 članova povjereništva,medju kojima kantonalna zastupnica Ifeta Kadić i dva vijećnika Općinskog vijeća Bosanska Krupa Mirel Bratić i Samir Jašaragić, razlog ovog postupka leži u slaboj komunikaciji sa Kantonalnim povjereništvom NiP-a. Akt je dostvljen predsjedniku stranke Elmedinu Konakoviću u Sarajevo i Halilu Bajramoviću, predsjedniku Kantonalnog odbora kojem se i spočitava kako nema sluha za prijedloge koji dolaze iz ovog općinskog povjereništva. “Slaba komunikacija“, prema pojedinim izvorima „leži“ izmedju ostalog i u nemogućnosti dogovora oko imena ministra i to ministra za boračka pitanja u eventualno budućoj novoj Vladi USK o čemu se zadnje vrijeme šuškalo u kuloarima.Prema našim izvorima prijedlog Općinskog povjereništva je bio da mjesto ministra za boračka pitanja u Vladi USK bude iz Bos.Krupe što je naišlo na otpor u KO i predsjednika Bajramovića koji je imao svoj prijedlog. Slaba komunikacija ili kako navode u povjereništvu NIP-a Bos.Krupa „neuvažavanje“ stavova općinskog povjereništva Bos.Krupa od strane predsjednika KO Halila Bajramovića zatvara za sada, prema mnogima priču oko rekonstrukcije vlade, jer ovim nema potrebne većine u Skupštini USK.

Podsjećamo Agan Bunić je već ranije izvan ove stranke, a Ilda Alibegović uglavnom djeluje samostalno još od kad je prijavljena za kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima 2020 kad su je u zadnji momenat zamijenili drugim kandidatom.

Kontaktirali smo i predsjednicu Općinskog povjereništva Bosanska Krupa i skupštinsku zastupnicu Ifetu Kadić koja je potvrdila da neopoziva ostavka jeste podnešena od strane 12 članova povjereništva i da je priča oko ministra u Vladi USK samo jedan od razloga nezadovoljstva odnosom Kantonalnog odbora odnosno predsjednika prema povjereništvu u Bosanskoj Krupi. Zvanične reakcije sa druge strane za sada nema kao ni od samog predsjednika Elmedina Konakovića.

Renata S.

Potpisi

1

2

Zadnji put promjenjen utorak, 23 Mart 2021 10:03
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 381 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1184 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa