Printaj ovu stranu

NBL i A-SDA od danas su jedna stranka - NES BiH

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Foto: federalna.ba Foto: federalna.ba

Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i Stranka demokratske aktovnosti (A-SDA) od danas su jedna stranka.

Novoosnovana stranka zove se Narodni evropski savez BiH. Nije do kraja završena raspodjela unutarstranačkih pozicija, ali već u narednoj sedmici biće održani razgovori o ovoj temu. Nakon današnje skupštine održane u Sarajevu, za predsjednika je izabran Nermin Ogrešević.

Nakon skupštine članovi rukovodstva obratili su se medijima. Predsjednik Ogrešević kazao je da će se NES BiH baviti problemima građana.

"Nema razvoja bez sinergije državne i lokalne vlasti i mi ćemo raditi na tome. Naši premijeri će se spuštati do najnižih razina. Moramo biti puno brži. Današnje teme na političkoj sceni su spinovi i populizam, ali to nije razlog da se kantoni ne bave pitanjima građana. Mi želimo da se izborimo za politički prostor, a sa ovim smo korak bliže tome. Moj pristup kao predsjednika je timski, ne donosim odluke sam. Za rješavanje problema treba nam svaki dobronamjeran čovjek", zaključio je svoje obraćanje Ogrešević.

Za zamjenika predsjednika NES-a BiH izabran je Ibrahim Hadžibajrić: "Mi smo sa ovom pričom krenuli prije nekog vremena, šest-sedam mjeseci. Dogovor je bio da se to objelodani odmah poslije lokalnih izbora. Moram reći da sam danas izuzetno srećan. Drago mi je da smo napravili spajanje dvije stranke, što se rijetko dešava. Napravili smo politički iskorak i nadam se da ćemo poslužiti kao primjer ostalim strankama u BiH, a mi ostajemo otvoreni za sve stranke koje nam se žele pridružiti. Već smo u pregovorima sa nekim strankama, ali rano je da objelodanimo kojim".

Narodni evropski savez BiH ostaje dio Četvorke.

Izvor: federalna.ba

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости